ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ :

  • 200 γρ. άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σέλερι
  • ½ κ.γ. πιπέρι, αλάτι
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 3 κούπες νερό
  • ½ κ.σ. σουσαμέλαιο ( προαιρετικά )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε ξεχωριστά το πράσινο και το λεύκο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Σε ένα σκεύος ζεματίζετε το σκόρδο, το τζίντζερ και το φρέσκο κρεμμύδι ( το λευκό μέρος ) με λίγο σουσαμέλαιο.
  • Προσθέτετε τα μανιτάρια και το σέλερι και τα ανακατεύετε για δύο λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει χωρίς να κλείσετε το καπάκι για 4 – 5 λεπτά.
  • Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, αλάτι, πιπέρι και κλείνετε το καπάκι αφήνοντας τη σούπα να σιγοβράσει για 15 λεπτά ώστε να μαγειρευτούν τα μανιτάρια.
  • Δοκιμάζετε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ή πιπέρι, προσθέτετε τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια και η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή