ΥΛΙΚΑ :
- 200 γρ. άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- ½ κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σέλερι
- ½ κ.γ. πιπέρι, αλάτι
- 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
- 3 κούπες νερό
- ½ κ.σ. σουσαμέλαιο ( προαιρετικά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε ξεχωριστά το πράσινο και το λεύκο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Σε ένα σκεύος ζεματίζετε το σκόρδο, το τζίντζερ και το φρέσκο κρεμμύδι ( το λευκό μέρος ) με λίγο σουσαμέλαιο.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια και το σέλερι και τα ανακατεύετε για δύο λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει χωρίς να κλείσετε το καπάκι για 4 – 5 λεπτά.
- Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, αλάτι, πιπέρι και κλείνετε το καπάκι αφήνοντας τη σούπα να σιγοβράσει για 15 λεπτά ώστε να μαγειρευτούν τα μανιτάρια.
- Δοκιμάζετε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ή πιπέρι, προσθέτετε τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια και η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!