ΥΛΙΚΑ :
- 1 κιλό πατάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 1/4 φλ. τσαγιού μουστάρδα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις κόβετε σε κυβάκια περίπου 3 εκ.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες με νερό μέχρι να τις σκεπάζει, τις αλατίζετε και τις βράζετε για 8 – 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά, χωρίς να λιώσουν.
- Κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρά κομματάκια σαν ζάρια και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτετε στο μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και ανακατεύετε.
- Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, τις ξεπλένετε με κρύο νερό, τις στραγγίζετε και τις προσθέτετε και αυτές στο μπολ και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Προσθέστε λίγο αλάτι αν χρειάζεται.