Υλικά για 3 μερίδες
- 1/2 μπουκέτο μπρόκολο
- 1/2 κουνουπίδι
- 1 γλυκοπατάτα
- 1κρεμμυδι ξερό
- 2 καρότα
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πράσο
- Αλάτι, πιπέρι,σκόνη σκόρδου ,προαιρετικά 1/2 κ.γ. κουρκουμά βιολογικό , 3 κ.σ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαχανικά μας αφού τα κόψουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια σε μια κατσαρόλα με μεταλλικό νερό. Αφού βράσουν και μαλακώσουν προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και με ένα ράβδο μπλέντερ αλέθουμε τα λαχανικά και κάνουμε την σούπα βελουτέ. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και γαρνίρουμε και με το τυρί κρέμα.