ΥΛΙΚΑ : ( για 3 μερίδες )
- 160 γρ. νιφάδες βρώμης
- 600 ml γάλα ή νερό ( οι vegetarians και vegans μπορούν να χρησιμοποιήσουν φυτικό γάλα )
- λίγο αλάτι ή ζάχαρη ( προαιρετικά και αναλόγως με το αν θέλετε αλμυρό ή γλυκό αποτέλεσμα )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Ρίχνετε τη βρώμη με το νερό ή το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε αλάτι ή ζάχαρη αν θέλετε και τα βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσουν για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
- Αν θέλετε το πόριτζ πιο αραιό, απλά προσθέστε περισσότερο γάλα ή νερό, μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή πυκνότητα.