ΠΟΡΙΤΖ ΒΡΩΜΗΣ

ΠΟΡΙΤΖ ΒΡΩΜΗΣ

ΥΛΙΚΑ : ( για 3 μερίδες )

  • 160 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 600 ml γάλα ή νερό ( οι vegetarians και vegans μπορούν να χρησιμοποιήσουν φυτικό γάλα )
  • λίγο αλάτι ή ζάχαρη ( προαιρετικά και αναλόγως με το αν θέλετε αλμυρό ή γλυκό αποτέλεσμα )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Ρίχνετε τη βρώμη με το νερό ή το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε αλάτι ή ζάχαρη αν θέλετε και τα βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσουν για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
  • Αν θέλετε το πόριτζ πιο αραιό, απλά προσθέστε περισσότερο γάλα ή νερό, μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή πυκνότητα.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή