ΥΛΙΚΑ :
Για την ζύμη :
- 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 1,5% λιπαρά
- ½ κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 + ¼ κ.γ. μαγιά
- 4 + ½ φλ.τσαγιού αλεύρι ολικής
Για την γέμιση :
- 5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 5 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γάλα, την μαργαρίνη, το αλάτι και την ζάχαρη.
- Πασπαλίζετε τη μαγιά στην κορυφή του μείγματος και περιμένετε για 10 – 15 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
- Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι μέσα στο μπολ. Εάν η ζύμη είναι ακόμη υγρή προσθέτετε κι άλλο αλεύρι.
- Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε τη ζύμη για 5 λεπτά. Την αφήνετε να ξεκουραστεί. Σ’ ένα άλλο μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση και προσθέτετε την ζάχαρη, το κακάο και την κανέλα.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα. Βουρτσίζετε την επιφάνεια της ζύμης με την λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζετε την επιφάνεια με το μείγμα της ζάχαρης.Τυλίγετε την ζύμη προσεκτικά σαν ρολό σφραγίζοντας τις άκρες.
- Ψήνετε στους 180 oC για 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Κόβετε σε ροδέλες και σερβίρετε.