ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

ΥΛΙΚΑ :

Για την ζύμη :

  • 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 1,5% λιπαρά
  • ½ κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 + ¼ κ.γ. μαγιά
  • 4 + ½ φλ.τσαγιού αλεύρι ολικής

Για την γέμιση :

  • 5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 5 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γάλα, την μαργαρίνη, το αλάτι και την ζάχαρη.
  • Πασπαλίζετε τη μαγιά στην κορυφή του μείγματος και περιμένετε για 10 – 15 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι μέσα στο μπολ. Εάν η ζύμη είναι ακόμη υγρή προσθέτετε κι άλλο αλεύρι.
  • Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε τη ζύμη για 5 λεπτά. Την αφήνετε να ξεκουραστεί. Σ’ ένα άλλο μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση και προσθέτετε την ζάχαρη, το κακάο και την κανέλα.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα. Βουρτσίζετε την επιφάνεια της ζύμης με την λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζετε την επιφάνεια με το μείγμα της ζάχαρης.Τυλίγετε την ζύμη προσεκτικά σαν ρολό σφραγίζοντας τις άκρες.
  • Ψήνετε στους 180 oC για 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Κόβετε σε ροδέλες και σερβίρετε.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή