ΡΟΛΛΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ – CINAΜΜON ROLLS

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

  • 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 1,5% λιπαρά
  • ½ κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 + ¼ κ.γ. μαγιά
  • 4 + ½ φλ.τσαγιού αλεύρι ολικής

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 5κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2κ.γ. κανέλλα
  • ½ κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γάλα, την μαργαρίνη, το αλάτι κ την ζάχαρη
  2. Παπαλίστε τη μαγιά στην κορυφή του μείγματος κ περιμένετε για 10-15 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα
  3. Ρίξτε σταδιακά το αλύρι μέσα στο μπολ
  4. Εαν η ζύμη είναι ακόμη υγρή προσθέστε κι άλλο αλέυρι
  5. Αλευρώστε μια επιφάνεια κ ζυμώστε τη ζύμη για 5 λεπτά
  6. Αφήστε την να ξεκουραστεί

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το κακάο κ την κανέλλα
  2. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα
  3. Βουρτσίστε την επιφάνεια της ζύμης με την λιωμένη μαργαρίνη
  4. Πασπαλίστε την επιφάνεια με το μείγμα της ζάχαρης
  5. Τυλίξτε την ζύμη προσεκτικά σαν ρολό σφραγίζοντας τις άκρες
  6. Ψήσιμο στον φούρνο στους 180oCγια 35 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα

 

Θερμίδες :80 ανά τμχ.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή