ΡΟΛΛΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ – CINAΜΜON ROLLS

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

  • 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 1,5% λιπαρά
  • ½ κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 + ¼ κ.γ. μαγιά
  • 4 + ½ φλ.τσαγιού αλεύρι ολικής

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 5κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2κ.γ. κανέλλα
  • ½ κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γάλα, την μαργαρίνη, το αλάτι κ την ζάχαρη
  2. Παπαλίστε τη μαγιά στην κορυφή του μείγματος κ περιμένετε για 10-15 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα
  3. Ρίξτε σταδιακά το αλύρι μέσα στο μπολ
  4. Εαν η ζύμη είναι ακόμη υγρή προσθέστε κι άλλο αλέυρι
  5. Αλευρώστε μια επιφάνεια κ ζυμώστε τη ζύμη για 5 λεπτά
  6. Αφήστε την να ξεκουραστεί

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το κακάο κ την κανέλλα
  2. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα
  3. Βουρτσίστε την επιφάνεια της ζύμης με την λιωμένη μαργαρίνη
  4. Πασπαλίστε την επιφάνεια με το μείγμα της ζάχαρης
  5. Τυλίξτε την ζύμη προσεκτικά σαν ρολό σφραγίζοντας τις άκρες
  6. Ψήσιμο στον φούρνο στους 180oCγια 35 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα

 

Θερμίδες :80 ανά τμχ.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή