Τα μπισκότα βρώμης είναι μια ιδανική επιλογή για σνακ στο σχολείο, στην δουλειά ή την προπόνηση αλλά και ένα πεντανόστιμο γλυκάκι για τις απογευματινές λιγούρες σας!
Είναι μια συνταγή που ξεκίνησε στην κουζίνα μου για τους μικρούς και πιο απαιτητικούς επισκέπτες του διαιτολογικού γραφείου μου. Στην συνέχεια όμως εξελίχθηκε και σε ένα αγαπημένο σνακ των γονιών και όχι μόνο!
Η συνταγή για τα μπισκότα βρώμης είναι πανεύκολη και μπορούν να ετοιμαστούν μέσα σε λίγα λεπτά. Στις μέρες μας ο χρόνος όλων είναι περιορισμένος και η συγκεκριμένη πρόταση είναι απλά υπέροχη και απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια.
Ο συνδυασμός της βρώμης με τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες αποτελεί μια εξαιρετική διατροφική μείξη για το στομάχι μας. Μας παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τις 3 βασικές ομάδες που είναι οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα τόσο σημαντικά καλά λιπαρά.
Τα συγκεκριμένα μπισκότα βρώμης θα σας αυξήσουν το αίσθημα του κορεσμού και θα σας κρατήσουν χορτάτους και ευχάριστημενους για αρκετή ώρα.
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 1 κούπα αλεύρι (ολικής άλεσης)
- 1 κούπα βρώμη
- ½ κούπα λάδι
- ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
- 4 – 5 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη ή μέλι
- ¼ κουταλιά του γλυκού σόδα
- ¼ κουταλιά του γλυκού αλάτι
- κανέλα
- 1 βανίλια
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ξηροί καρποί (τους προσθέτετε προαιρετικά αν και εφόσον θέλετε)
- σταφίδες
Πώς να ετοιμάσετε τα μπισκότα βρώμης
Ανακατεύετε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι (δεν χρειάζεται μίξερ για το ανακάτωμα ) ώστε να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη για τριάντα λεπτά της ώρας στο ψυγείο.
Πλάθετε τα μπισκότα βρώμης σε σχήμα στρογγυλό ή οβάλ και τα απλώνετε σε μια λαδόκολλα. Προαιρετικά πασπαλίζετε με τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Extra Tip
Συνοδέψτε τα μπισκότα βρώμης με ένα φρέσκο φρούτο και θα έχετε στα χέρια σας το τέλειο σνακ!