ΡΟΦΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

ΡΟΦΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ :

  • 2 κιλά κόκκαλα μοσχαρίσια
  • 4 – 5 ξερά κρεμμύδια
  • 3 – 4 μεγάλα βιολογικά καρότα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
  • 1 μικρή σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα
  • 2 μέτρια πράσα, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ολόκληρο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κ.γλ. κόκκους μπαχάρι μερικά καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 μοσχοκάρυδο, σπασμένο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Βάζετε όλα τα κόκαλα σε μια μεγάλη λεκάνη με άφθονο κρύο νερό και τα αφήνετε για 1/2 ώρα ώστε να μουσκέψουν.
  • Μετά, τα πλένετε και τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.Τα καλύπτετε με σχεδόν 5 λίτρα νερό και προσθέτετε τα αρωματικά.
  • Ζεσταίνετε το νερό σε δυνατή φωτιά και, μόλις κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά, μισοσκεπάζετε και σιγοβράζετε για περίπου 5 ώρες, ξαφρίζοντας για όσο διάστημα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια. Αν η στάθμη του νερού κατέβει πολύ, την αναπληρώνετε με νέο νερό που να καλύπτει τα υλικά.
  • Σουρώνετε το ζωμό σε μεγάλη λεκάνη και τον αφήνετε να κρυώσει.
  • Μετά τον βάζετε για 24 ώρες στο ψυγείο. Με ένα κουτάλι αφαιρείτε το στερεοποιημένο λίπος στην επιφάνεια κι έτσι μένει ο ζωμός, πηχτός και ημιδιαφανής σαν ζελέ. Τον χρησιμοποιείτε αμέσως ή τον διατηρείτε στην κατάψυξη, μοιρασμένο σε νάιλον σακουλάκια τροφίμων.


Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Η σπιτική πραλίνα φουντουκιού είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα που οποιοσδήποτε μπορεί να ετοιμάσει με ευκολία στο σπίτι. Τα φουντούκια είναι ένας ιδιαίτερα ωφέλιμος καρπός που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου. Έχουν Ασιατική προέλευση αλλά πλέον καλλιεργούνται σε πολλές ηπείρους. Μάλιστα, προσφέρουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και μάλιστα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και

γιαούρτι αμυγδάλου

Γιαούρτι αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Το γιαούρτι αμυγδάλου αποτελεί μια περισσότερο υγιεινή και εναλλακτική πρόταση του κλασικού γιαουρτιού που προσφέρει περισσότερη νοστιμιά. Είναι μια πρόταση που έχει μηδενική περιεκτικότητα σε λακτόζη την ίδια στιγμή που μας παρέχει ω3 λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Επιπρόσθετα, το γιαούρτι αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιλέγουν να κάνουν χορτοφαγική ή

vegan τούρτα σοκολάτα

Vegan τούρτα σοκολάτα

Συνταγή για vegan τούρτα σοκολάτα με ξηρούς καρπούς που θα αγαπήσουν όλοι ανεξαιρέτως τις διατροφικές τους προτιμήσεις! Οι τούρτες είναι ένας κλασικός και αγαπημένος γλυκός πειρασμός που συνοδεύει γιορτές και ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε αποκλείσει τις τροφές ζωικής προέλευσης από την διατροφή μας; Η ακόλουθη συνταγή για vegan τούρτα

σπανάκι με κοτόπουλο

Σπανάκι με κοτόπουλο

Πεντανόστιμο σπανάκι με κοτόπουλο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και θα σας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το σπανάκι είναι ένα πολύτιμο πράσινο λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει σίδηρο (ποιός δεν θυμάται τον θρυλικό Ποπάυ που έτρωγε σπανάκι για να γινει δυνατός;), βιταμίνη C που ενισχύει το

Scroll to Top