ΡΟΦΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

ΡΟΦΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ :

  • 2 κιλά κόκκαλα μοσχαρίσια
  • 4 – 5 ξερά κρεμμύδια
  • 3 – 4 μεγάλα βιολογικά καρότα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
  • 1 μικρή σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα
  • 2 μέτρια πράσα, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ολόκληρο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κ.γλ. κόκκους μπαχάρι μερικά καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 μοσχοκάρυδο, σπασμένο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Βάζετε όλα τα κόκαλα σε μια μεγάλη λεκάνη με άφθονο κρύο νερό και τα αφήνετε για 1/2 ώρα ώστε να μουσκέψουν.
  • Μετά, τα πλένετε και τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.Τα καλύπτετε με σχεδόν 5 λίτρα νερό και προσθέτετε τα αρωματικά.
  • Ζεσταίνετε το νερό σε δυνατή φωτιά και, μόλις κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά, μισοσκεπάζετε και σιγοβράζετε για περίπου 5 ώρες, ξαφρίζοντας για όσο διάστημα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια. Αν η στάθμη του νερού κατέβει πολύ, την αναπληρώνετε με νέο νερό που να καλύπτει τα υλικά.
  • Σουρώνετε το ζωμό σε μεγάλη λεκάνη και τον αφήνετε να κρυώσει.
  • Μετά τον βάζετε για 24 ώρες στο ψυγείο. Με ένα κουτάλι αφαιρείτε το στερεοποιημένο λίπος στην επιφάνεια κι έτσι μένει ο ζωμός, πηχτός και ημιδιαφανής σαν ζελέ. Τον χρησιμοποιείτε αμέσως ή τον διατηρείτε στην κατάψυξη, μοιρασμένο σε νάιλον σακουλάκια τροφίμων.


Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή