ΥΛΙΚΑ : ( για 1 μερίδα )
- ½ φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
- 1 ντομάτα σε κυβάκια
- 1 μικρή πιπεριά σε κυβάκια
- ½ αγγούρι σε κύβους
- ½ φλιτζ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 50γρ. κίτρινο τυρί σε κυβάκια ή 110 γρ. τόνο
- 2 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζ. μανιτάρια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Βράζετε το ρύζι μαζί με 2 ½ φλιτζ. νερό.
- Λίγο πριν πιεί όλο το ζουμί προσθέτετε το καλαμπόκι και το ελαιόλαδο.
- Αφού πιεί το ζουμί του σκεπάζετε με μια στεγνή πετσέτα για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια τοποθετείτε το ρύζι σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.
- Μια εναλλακτική πρόταση είναι να αντικαταστήσετε το τυρί και το ζαμπόν γαλοπούλας με τόνο και 4-5 ψιλοκομμένες ελιές.