ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ

ΥΛΙΚΑ :

Για το dressing

  • 40 γρ. μαγιονέζα light
  • 80 γρ. γιούρτι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • ½ iceberg
  • 4 – 5 φύλλα μαρουλιού
  • ½ λόλα κόκκινη
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 10 τοματίνια
  • 2 – 3 φέτες μπέικον
  • 2 – 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 2 – 3 φέτες γραβιέρα
  • 2 – 3 φέτες cheddar
  • 2 αυγά βρασμένα

Για το σερβίρισμα

  • κρουτόν
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Κόβετε το iceberg σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζετε 2 κ.σ. από το dressing ώστε να μαριναριστεί το iceberg.
  • Επίσης βάζετε 2 κ.σ. από το dressing στον πάτο του μπολ σερβιρίσματος και βάζετε από πάνω το iceberg.
  • Κόβετε τη λόλα και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια για να μην βγάλουν υγρασία και τα προσθέτετε στο μπολ σερβιρίσματος.
  • Κόβετε το αγγούρι, τα τοματίνια, τα αλλαντικά και τα τυριά ανακατεύοντας με τα χέρια ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους και τα βάζετε στο μπολ.
  • Κόβετε τα αυγά στα τέσσερα, βάζετε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βάζετε στο μπολ.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάζετε το dressing φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια της σαλάτας. Σερβίρετε με τα κρουτόν και το θυμάρι.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή