ΥΛΙΚΑ :
Για το dressing
- 40 γρ. μαγιονέζα light
- 80 γρ. γιούρτι
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα
- ½ iceberg
- 4 – 5 φύλλα μαρουλιού
- ½ λόλα κόκκινη
- 1 μικρό αγγούρι
- 10 τοματίνια
- 2 – 3 φέτες μπέικον
- 2 – 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- 2 – 3 φέτες γραβιέρα
- 2 – 3 φέτες cheddar
- 2 αυγά βρασμένα
Για το σερβίρισμα
- κρουτόν
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Κόβετε το iceberg σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζετε 2 κ.σ. από το dressing ώστε να μαριναριστεί το iceberg.
- Επίσης βάζετε 2 κ.σ. από το dressing στον πάτο του μπολ σερβιρίσματος και βάζετε από πάνω το iceberg.
- Κόβετε τη λόλα και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια για να μην βγάλουν υγρασία και τα προσθέτετε στο μπολ σερβιρίσματος.
- Κόβετε το αγγούρι, τα τοματίνια, τα αλλαντικά και τα τυριά ανακατεύοντας με τα χέρια ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους και τα βάζετε στο μπολ.
- Κόβετε τα αυγά στα τέσσερα, βάζετε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βάζετε στο μπολ.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάζετε το dressing φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια της σαλάτας. Σερβίρετε με τα κρουτόν και το θυμάρι.