Υλικά που θα χρειαστείτε
- 1 λίτρο γάλα της επιλογής σας
- 4 κ.σ μέλι ή( 5-6 βασιλικούς χουρμάδες)
- 100γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- Κανέλλα
- 3-4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια.
Extra tip
- Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με 120γρ. χουρμάδες,τους οποίους έχουμε προηγουμένως μουλιάσει για 10 λεπτά σε καυτό νερό και μετά έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ
- Η συνταγή μπορεί να γίνει και vegan αντικαθιστώντας το γάλα με φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ή με φυσικό χυμό πορτοκάλι.
- Προσθέστε τριμμένους ξηρούς καρπούς για extra θρέψη.