Ψητά ρεβύθια

Ψητά ρεβύθια

Τα ψητά ρεβύθια αποτελούν μια θρεπτικότατη πρόταση που μπορείτε να ετοιμάσετε για να καλύψει την ανάγκη σας για σνακ οποιαδήποτε στιγμή.

Γενικά, τα ρεβύθια ανήκουν στα όσπρια και καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο. Στην Μεσόγειο γενικότερα, είναι γνωστά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα ρεβύθια είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων ενώ ταυτόχρονα είναι χαμηλά σε λιπαρά.

Μαγειρεύονται με πολλούς και διάφορους τρόπους. Γϊνονται σούπα, μπαίνουν στην σαλάτα, κοκκινιστά ή και φαλάφελ και μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ρεβιθοκεφτέδες, ρεβιθόπιτα ή σούπα.

Διατροφικά, τα ρεβύθια μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων ασθενειών, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές ασθένειες. Επίσης, η κατανάλωση ρεβυθιών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος και της χοληστερόλης στο αίμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για τα ψητά ρεβύθια

  • 400 γραμμάρια ρεβύθια
  • 4 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Ρίγανη

Πώς να μαγειρέψετε τα ψητά ρεβύθια

Μουλιάζουμε το ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε αλατισμένο νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε καλά και ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σκουπίζοντας ξανά με χαρτί κουζίνας ταμποναριστά. Στην συνέχεια, τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Βγάζουμε τα ψητά ρεβύθια από τον φούρνο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε ξανά στον φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά.

Extra tip

Τα ψητά ρεβύθια θα βγουν αρκετά τραγανά. Εάν τα θέλουμε πιο μαλακά, μπορούμε να τα βράσουμε πριν το ψήσιμο για περίπου 40-45 λεπτά.

Σας άρεσε η συνταγή για την σπιτική σοκολάτα; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή