Ψητά ρεβύθια

ψητά ρεβύθια

Τα ψητά ρεβύθια αποτελούν μια θρεπτικότατη πρόταση που μπορείτε να ετοιμάσετε για να καλύψει την ανάγκη σας για σνακ οποιαδήποτε στιγμή.

Γενικά, τα ρεβύθια ανήκουν στα όσπρια και καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο. Στην Μεσόγειο γενικότερα, είναι γνωστά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα ρεβύθια είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων ενώ ταυτόχρονα είναι χαμηλά σε λιπαρά.

Μαγειρεύονται με πολλούς και διάφορους τρόπους. Γϊνονται σούπα, μπαίνουν στην σαλάτα, κοκκινιστά ή και φαλάφελ και μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ρεβιθοκεφτέδες, ρεβιθόπιτα ή σούπα.

Διατροφικά, τα ρεβύθια μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων ασθενειών, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές ασθένειες. Επίσης, η κατανάλωση ρεβυθιών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος και της χοληστερόλης στο αίμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για τα ψητά ρεβύθια

  • 400 γραμμάρια ρεβύθια
  • 4 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Ρίγανη

Πώς να μαγειρέψετε τα ψητά ρεβύθια

Μουλιάζουμε το ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε αλατισμένο νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε καλά και ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σκουπίζοντας ξανά με χαρτί κουζίνας ταμποναριστά. Στην συνέχεια, τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Βγάζουμε τα ψητά ρεβύθια από τον φούρνο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε ξανά στον φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά.

Extra tip

Τα ψητά ρεβύθια θα βγουν αρκετά τραγανά. Εάν τα θέλουμε πιο μαλακά, μπορούμε να τα βράσουμε πριν το ψήσιμο για περίπου 40-45 λεπτά.

Σας άρεσε η συνταγή για την σπιτική σοκολάτα; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή