Σπιτική λαδένια πίτα Κιμώλου

Σπιτική λαδένια πίτα Κιμώλου

ΥΛΙΚΑ:

· 350ml χλιαρό νερό

· 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

· 20γρ. λάδι

· 12γρ. αλάτι

· 600γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως για όλες τις χρήσεις

· Ρίγανη

· 1 ντομάτα σε ροδέλες

· 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες

· 100γρ. ελιές σε ροδέλες

· 100γρ. τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά ή ανθότυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

· Ανακατεύουμε το νερό με την μαγιά και από πάνω ρίχνουμε το αλεύρι χωρίς να το ανακατέψουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγουν φυσαλίδες .Μετά ανακατεύουμε το μείγμα.

· Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, την ρίγανη στο μείγμα με το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ ( με τον γάντζο) για 8 λεπτά.

· Αφήνουμε περίπου μια ώρα την ζύμη μας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ένα μπολ καλυμμένο με μια πετσέτα σε θερμοκρασία δωματίου.

· Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας την απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και την ανοίγουμε σιγά σιγά με τα δάχτυλά μας μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού.

· Ρίχνουμε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας ,τις ροδέλες κρεμμυδιού , τις ελιές ,λίγη ρίγανη και το τυρί τριμμένο με τα χέρια μας και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο να πάει παντού.

· Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200οC.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή