ΥΛΙΚΑ:
· 350ml χλιαρό νερό
· 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
· 20γρ. λάδι
· 12γρ. αλάτι
· 600γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως για όλες τις χρήσεις
· Ρίγανη
· 1 ντομάτα σε ροδέλες
· 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
· 100γρ. ελιές σε ροδέλες
· 100γρ. τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά ή ανθότυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
· Ανακατεύουμε το νερό με την μαγιά και από πάνω ρίχνουμε το αλεύρι χωρίς να το ανακατέψουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγουν φυσαλίδες .Μετά ανακατεύουμε το μείγμα.
· Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, την ρίγανη στο μείγμα με το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ ( με τον γάντζο) για 8 λεπτά.
· Αφήνουμε περίπου μια ώρα την ζύμη μας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ένα μπολ καλυμμένο με μια πετσέτα σε θερμοκρασία δωματίου.
· Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας την απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και την ανοίγουμε σιγά σιγά με τα δάχτυλά μας μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού.
· Ρίχνουμε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας ,τις ροδέλες κρεμμυδιού , τις ελιές ,λίγη ρίγανη και το τυρί τριμμένο με τα χέρια μας και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο να πάει παντού.
· Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200οC.