ΥΛΙΚΑ:
· 1 ½ φλ. τρίμμα ινδικής καρύδας
· 4 φλιτζάνια μεταλλικό νερό
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
· 4 βασιλικούς χουρμάδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
· Ζεσταίνουμε το νερό χωρίς να βράσει και το ρίχνουμε σε μια κανάτα μαζί με την καρύδα και τους χουρμάδες.
· Αφήνουμε για 8-12 ώρες εκτός ψυγείου.
· Σουρώνουμε τους χουρμάδες και κρατάμε στην άκρη.
· Χτυπάμε στο μπλέντερ (όχι στο μούλτι) την καρύδα με το νερό μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
· Σουρώνουμε στο σουρωτήρι πιέζοντας την καρύδα να βγάλει όσο περισσότερο ¨γάλα¨ γίνεται.
· Φυλάμε το ¨γάλα¨ σε γύαλινο βάζο ή μπουκάλι στο ψυγείο και το καταναλώνουμε μέσα σε 4 ημέρες.
· Προαιρετικά προσθέτουμε εκχύλισμα βανίλιας για έξτρα γεύση.
Σημείωση: Με την ψίχα καρύδας που έμεινε και τους χουρμάδες φτιάχνουμε υπέροχα τρουφάκια απλά χτυπώντας τα στο μούλτι και προσθέτοντας λίγο κακάο ή κανέλλα και πλάθοντας τα σε μπαλάκια.