Σπιτικό γάλα καρύδας

Σπιτικό γάλα καρύδας

ΥΛΙΚΑ:

· 1 ½ φλ. τρίμμα ινδικής καρύδας

· 4 φλιτζάνια μεταλλικό νερό

· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

· 4 βασιλικούς χουρμάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

· Ζεσταίνουμε το νερό χωρίς να βράσει και το ρίχνουμε σε μια κανάτα μαζί με την καρύδα και τους χουρμάδες.

· Αφήνουμε για 8-12 ώρες εκτός ψυγείου.

· Σουρώνουμε τους χουρμάδες και κρατάμε στην άκρη.

· Χτυπάμε στο μπλέντερ (όχι στο μούλτι) την καρύδα με το νερό μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

· Σουρώνουμε στο σουρωτήρι πιέζοντας την καρύδα να βγάλει όσο περισσότερο ¨γάλα¨ γίνεται.

· Φυλάμε το ¨γάλα¨ σε γύαλινο βάζο ή μπουκάλι στο ψυγείο και το καταναλώνουμε μέσα σε 4 ημέρες.

· Προαιρετικά προσθέτουμε εκχύλισμα βανίλιας για έξτρα γεύση.

Σημείωση: Με την ψίχα καρύδας που έμεινε και τους χουρμάδες φτιάχνουμε υπέροχα τρουφάκια απλά χτυπώντας τα στο μούλτι και προσθέτοντας λίγο κακάο ή κανέλλα και πλάθοντας τα σε μπαλάκια.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή