Σπιτικό γάλα καρύδας

ΥΛΙΚΑ:

· 1 ½ φλ. τρίμμα ινδικής καρύδας

· 4 φλιτζάνια μεταλλικό νερό

· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

· 4 βασιλικούς χουρμάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

· Ζεσταίνουμε το νερό χωρίς να βράσει και το ρίχνουμε σε μια κανάτα μαζί με την καρύδα και τους χουρμάδες.

· Αφήνουμε για 8-12 ώρες εκτός ψυγείου.

· Σουρώνουμε τους χουρμάδες και κρατάμε στην άκρη.

· Χτυπάμε στο μπλέντερ (όχι στο μούλτι) την καρύδα με το νερό μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

· Σουρώνουμε στο σουρωτήρι πιέζοντας την καρύδα να βγάλει όσο περισσότερο ¨γάλα¨ γίνεται.

· Φυλάμε το ¨γάλα¨ σε γύαλινο βάζο ή μπουκάλι στο ψυγείο και το καταναλώνουμε μέσα σε 4 ημέρες.

· Προαιρετικά προσθέτουμε εκχύλισμα βανίλιας για έξτρα γεύση.

Σημείωση: Με την ψίχα καρύδας που έμεινε και τους χουρμάδες φτιάχνουμε υπέροχα τρουφάκια απλά χτυπώντας τα στο μούλτι και προσθέτοντας λίγο κακάο ή κανέλλα και πλάθοντας τα σε μπαλάκια.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή