ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )
- 250 γρ. φακές
- νερό
- 1 κιλό μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Καθαρίζετε και πλένετε τα μανιτάρια, τα ρίχνετε σε νερό που βράζει και τα ζεματάτε για 5 λεπτά.
- Τα στραγγίζετε και τα κόβετε .
- Σε κατσαρόλα αχνίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο.
- Προσθέστε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
- Μετά τις φακές και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Στο τέλος προσθέστε τα μανιτάρια, το λάδι, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.