ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) :

  • 500γρ. μανιτάρια λευκά ή portobello
  • 500γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 500γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1/4 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σοτάρετε για λίγα λεπτά το κριθαράκι στο μισό ελαιόλαδο και το ρίχνετε σε ένα πυρέξ ή ταψί.
  • Σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι ιδρώνετε πρώτα τα μανιτάρια και στη συνέχεια προσθέτετε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Έπειτα προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά και τα ρίχνετε στο πυρέξ ή το ταψί με το κριθαράκι.
  • Προσθέτετε 2 – 3 μεγάλα ποτήρια νερό, ανακατεύετε καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 – 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Αν το νερό σωθεί κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε κι άλλο.
  • Βγάζετε από το φούρνο και αν είναι στεγνό προσθέτετε λίγο νερό και ανακατεύετε.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή