ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗΣ

ΥΛΙΚΑ :

  • 125 ml γάλα 1,5%
  • 125 ml νερό
  • 2 κ.σ. νιφάδες δημητριακών πρωινού
  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.γ. σταφίδες
  • 1 κ.σ. ξηρούς καρπούς
  • 2 κ.γ. κοφτά κακάο ( προαιρετικά )
  • 1 μικρό φρούτο ψιλοκομμένο ( μήλο, 1/2 μπανάνα, αχλάδι )
  • κανέλα
  • 1 κ.γ. καρβουδισμένο σουσάμι ( προαιρετικά )
  • 1 κ.γ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Ζεσταίνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε με σταθερό ρυθμό. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες αφήνετε για 30-40 δευτ. ακόμη και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Ρίχνετε την κρέμα σε ένα μπολ όπου προηγουμένως έχετε προσθέσει το ψιλοκομμένο φρούτο με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε ελαφρά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Έπειτα προσθέτετε λίγη κανέλα και αν θέλετε λίγη ακόμα γεύση το καβουρδισμένο σουσάμι.
  • Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει τουλάχιστον για 10 λεπτά ή και περισσότερο , ώστε να δέσει καλά και έπειτα προσθέτετε το μέλι, διαφορετικά θα χάσει τη σφιχτή υφή του. 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή