ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )

  • 250 γρ. φακές
  • νερό
  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Καθαρίζετε και πλένετε τα μανιτάρια, τα ρίχνετε σε νερό που βράζει και τα ζεματάτε για 5 λεπτά.
  • Τα στραγγίζετε και τα κόβετε .
  • Σε κατσαρόλα αχνίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο.
  • Προσθέστε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
  • Μετά τις φακές και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  • Στο τέλος προσθέστε τα μανιτάρια, το λάδι, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και