Μπάρες βρώμης με καρύδα και κακάο

ΥΛΙΚΑ ( για 12 τμχ ) :

  • 150 γρ. αποξηραμένη καρύδα τριμμένη χωρίς ζάχαρη
  • 200 ml νερό ή γάλα καρύδας ( κονσέρβα και όχι ψυγείου )
  • 50 γρ. κακάο
  • 150 γρ. πετιμέζι ή μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 180 γρ. αλεύρι βρώμης ( νιφάδες περασμένες στο μπλέντερ )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Βάζετε σε μπλέντερ το νερό με τα 70 από τα 150 γρ. καρύδα και χτυπάτε μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα.
  • Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  • Το μείγμα θα είναι σχετικά σφικτό και θα κολλάει λίγο στα χέρια. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αν θέλετε πετιμέζι.
  • Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψάκι, τοποθετείτε μέσα το μείγμα και απλώνετε καλά με ένα κουτάλι.
  • Αφήνετε στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες και απολαμβάνετε.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή