Μπισκότα κανέλας

μπισκότα κανέλας

Τα μπισκότα κανέλας είναι μια κλασική και αγαπημένη λιχουδιά, η οποία πέρα από απόλαυση μπορεί να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής παρέχοντας μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Η κανέλα υπάγεται στις τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, τα οποία μειώνουν τις επιπτώσεις της γήρανσης που προκαλείται μέσω της οξείδωσης. Είναι επίσης χαλαρωτική και επιβραδύνει ταυτόχρονα την εμφάνιση άνοιας μιας και περιέχει ουσίες που προάγουν την υγεία του εγκεφάλου.

Ακόμη, βοηθάει στην ρύθμιση του βάρους αυξάνοντας το αίσθημα κορεσμού και συμβάλει στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που σημαίνει ότι άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη θα έχουν ένα σύμμαχο στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Μα πάνω απ’όλα, το άρωμα της διεγείρει τις αισθήσεις μας, χαρίζει εξαιρετική γεύση και μας προσφέρει απόλαυση!

Υλικά για 8 μεγάλα μπισκότα κανέλας

  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
  • 1 αυγό
  • 15 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • 80 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως (κοσκινισμένο)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • Σκόνη τζίνζερ (προαιρετικά)
  • Γαρύφαλλο (προαιρετικά)

Πώς να φτιάξετε τα μπισκότα κανέλας

Πολτοποιούμε σε ένα μπολ την μπανάνα με ένα πιρούνι και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την μαργαρίνη μαζί με το μέλι και το ταχίνι.

Χτυπάμε σε ένα καθαρό σκεύος το ασπράδι του αυγού με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από την λιωμένη μπανάνα, τον κρόκο του αυγού και τέλος το μείγμα με το ταχίνι και το μέλι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε με χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά.

Πλάθουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 160οC για περίπου 30 λεπτά.

Μπορούμε να προσθέσουμε στα μπισκότα κανέλας μας σταφίδες, κακάο, ξηρούς καρπούς ή ξύσμα πορτοκαλιού και να δώσουμε την γεύση που θέλουμε.

Exrta tip

Σας άρεσε η συνταγή για τα μπισκότα κανέλας; Δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, μέσα στην ενότητα συνταγές της ιστοσελίδας μας. Εκεί, σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή