Μπισκότα κανέλας

μπισκότα κανέλας

Τα μπισκότα κανέλας είναι μια κλασική και αγαπημένη λιχουδιά, η οποία πέρα από απόλαυση μπορεί να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής παρέχοντας μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Η κανέλα υπάγεται στις τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, τα οποία μειώνουν τις επιπτώσεις της γήρανσης που προκαλείται μέσω της οξείδωσης. Είναι επίσης χαλαρωτική και επιβραδύνει ταυτόχρονα την εμφάνιση άνοιας μιας και περιέχει ουσίες που προάγουν την υγεία του εγκεφάλου.

Ακόμη, βοηθάει στην ρύθμιση του βάρους αυξάνοντας το αίσθημα κορεσμού και συμβάλει στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που σημαίνει ότι άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη θα έχουν ένα σύμμαχο στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Μα πάνω απ’όλα, το άρωμα της διεγείρει τις αισθήσεις μας, χαρίζει εξαιρετική γεύση και μας προσφέρει απόλαυση!

Υλικά για 8 μεγάλα μπισκότα κανέλας

  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
  • 1 αυγό
  • 15 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • 80 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως (κοσκινισμένο)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • Σκόνη τζίνζερ (προαιρετικά)
  • Γαρύφαλλο (προαιρετικά)

Πώς να φτιάξετε τα μπισκότα κανέλας

Πολτοποιούμε σε ένα μπολ την μπανάνα με ένα πιρούνι και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την μαργαρίνη μαζί με το μέλι και το ταχίνι.

Χτυπάμε σε ένα καθαρό σκεύος το ασπράδι του αυγού με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από την λιωμένη μπανάνα, τον κρόκο του αυγού και τέλος το μείγμα με το ταχίνι και το μέλι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε με χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά.

Πλάθουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 160οC για περίπου 30 λεπτά.

Μπορούμε να προσθέσουμε στα μπισκότα κανέλας μας σταφίδες, κακάο, ξηρούς καρπούς ή ξύσμα πορτοκαλιού και να δώσουμε την γεύση που θέλουμε.

Exrta tip

Σας άρεσε η συνταγή για τα μπισκότα κανέλας; Δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, μέσα στην ενότητα συνταγές της ιστοσελίδας μας. Εκεί, σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

χούμους από ρεβύθια

Χούμους από ρεβύθια

Το χούμους από ρεβύθια είναι ένα δημοφιλές πιάτο στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. Αποτελείται συνήθως από πουρέ από ρεβύθια, σκόρδο, λεμόνι και ταχίνι και σερβίρεται σε συνδυασμό με διάφορα τρόφιμα όπως ψωμί πίτα, λαχανικά και κρέας. Τα ρεβύθια που χρησιμοποιούνται για το χούμους είναι όσπρια πλούσια σε πρωτεΐνες και πολύτιμες φυτικές ίνες.

μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών

Τα μπιφτέκια λαχανικών είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα στοιχεία στην Ελληνική κουζίνα. Πολλοί τα αγαπάνε ιδιαίτερα την περίοδο της νηστείας, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση και συνταγή. Είναι γρήγορα και εύκολα να φτιαχτούν και προσφέρουν μια ποικιλία από γεύσεις. Μπορούν να παρασκευάζονται με διάφορα λαχανικά όπως πράσο, πιπεριές, κολοκυθάκια

διαλειμματική νηστεία

Διαλειμματική νηστεία, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διαλειμματική νηστεία είναι ένα νέο σχετικά μοτίβο διατροφής το οποίο έχει κερδίσει ιδιαίτερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Όταν μιλάμε για την διαλειματική νηστεία εννοούμε την αποχή ή τον περιορισμό κατανάλωσης ποτών και τροφών, για κάποιες ώρες ή ημέρες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι της καθένας με διαφορά χαρακτηριστικά. Είδη της διαλλειματικης νηστείας Διαλειμματική νηστεία 16.8 Ο

σπιτικό παγωτό μπανάνα

Σπιτικό παγωτό μπανάνα

Το σπιτικό παγωτό μπανάνα έχει φανατικούς φίλους που παραδέχονται πως το καταναλώνουν χειμώνα-καλοκαίρι ανεξαρτήτως θερμοκρασίας! Τα παιδιά τρελαίνονται γι’αυτό και μετρούν τις ημέρες μέχρι την εποχή που θα τους επιτραπεί να το καταναλώσουν. Οπότε για όλο αυτό το κοινό και για όλους τους υπόλοιπους ετοίμασα μια συνταγή, η οποία όχι μόνο είναι θρεπτική και υγιεινή

Scroll to Top