Μπισκότα κανέλας

μπισκότα κανέλας

Τα μπισκότα κανέλας είναι μια κλασική και αγαπημένη λιχουδιά, η οποία πέρα από απόλαυση μπορεί να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής παρέχοντας μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Η κανέλα υπάγεται στις τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, τα οποία μειώνουν τις επιπτώσεις της γήρανσης που προκαλείται μέσω της οξείδωσης. Είναι επίσης χαλαρωτική και επιβραδύνει ταυτόχρονα την εμφάνιση άνοιας μιας και περιέχει ουσίες που προάγουν την υγεία του εγκεφάλου.

Ακόμη, βοηθάει στην ρύθμιση του βάρους αυξάνοντας το αίσθημα κορεσμού και συμβάλει στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που σημαίνει ότι άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη θα έχουν ένα σύμμαχο στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Μα πάνω απ’όλα, το άρωμα της διεγείρει τις αισθήσεις μας, χαρίζει εξαιρετική γεύση και μας προσφέρει απόλαυση!

Υλικά για 8 μεγάλα μπισκότα κανέλας

  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
  • 1 αυγό
  • 15 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • 80 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως (κοσκινισμένο)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • Σκόνη τζίνζερ (προαιρετικά)
  • Γαρύφαλλο (προαιρετικά)

Πώς να φτιάξετε τα μπισκότα κανέλας

Πολτοποιούμε σε ένα μπολ την μπανάνα με ένα πιρούνι και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την μαργαρίνη μαζί με το μέλι και το ταχίνι.

Χτυπάμε σε ένα καθαρό σκεύος το ασπράδι του αυγού με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από την λιωμένη μπανάνα, τον κρόκο του αυγού και τέλος το μείγμα με το ταχίνι και το μέλι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε με χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά.

Πλάθουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 160οC για περίπου 30 λεπτά.

Μπορούμε να προσθέσουμε στα μπισκότα κανέλας μας σταφίδες, κακάο, ξηρούς καρπούς ή ξύσμα πορτοκαλιού και να δώσουμε την γεύση που θέλουμε.

Exrta tip

Σας άρεσε η συνταγή για τα μπισκότα κανέλας; Δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, μέσα στην ενότητα συνταγές της ιστοσελίδας μας. Εκεί, σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή