Κρέμα Κεχρί

Κρέμα Κεχρί

Η κρέμα κεχρί είναι ιδανική για βρεφάκια 6 μηνών και πάνω αλλά για όλους εμάς σαν επιλογή για πρωινό ή απογευματινό μετά προπονητικό σνακ!

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 3 κουταλιές σούπας νιφάδες κεχριού
  • 200-250ml νερό ή γάλα (φόρμουλα περίπου 6 μεζούρες ή ό,τι άλλο γάλα θέλετε )
  • κανέλλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο καρπών (πχ φιστικοβούτυρο ανάλατο, αμυγδαλοβουτυρο, ταχίνι η ό,τι άλλο θέλετε -προσοχή να είναι σε λεία μορφή και όχι crunchie προς αποφυγή πνιγμονής)
  • 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους chia ή και λιναρόσπορο
  • 1/2 μπανάνα ή ό,τι άλλο φρούτο εποχής έχετε στο σπίτι π.χ. ακτινίδιο, λίγο τριμμένο μήλο

Πώς να φτιάξετε την κρέμα κεχρί

Βράζουμε το νερό ή το γάλα και ρίχνουμε μέσα το κεχρί μέχρι να μαλακώσει και να πάρουμε έναν ωραίο χυλό (σε ελάχιστα λεπτά είναι έτοιμο).

Κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε την μπανάνα και ό,τι άλλο φρούτο έχουμε επιλέξει, την κανέλλα, το βούτυρο καρπών και τα σποράκια chia.

Σερβίρουμε ζεστή την κρέμα κεχρί και απολαμβάνουμε!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή