Η κρέμα κεχρί είναι ιδανική για βρεφάκια 6 μηνών και πάνω αλλά για όλους εμάς σαν επιλογή για πρωινό ή απογευματινό μετά προπονητικό σνακ!
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 3 κουταλιές σούπας νιφάδες κεχριού
- 200-250ml νερό ή γάλα (φόρμουλα περίπου 6 μεζούρες ή ό,τι άλλο γάλα θέλετε )
- κανέλλα
- 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο καρπών (πχ φιστικοβούτυρο ανάλατο, αμυγδαλοβουτυρο, ταχίνι η ό,τι άλλο θέλετε -προσοχή να είναι σε λεία μορφή και όχι crunchie προς αποφυγή πνιγμονής)
- 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους chia ή και λιναρόσπορο
- 1/2 μπανάνα ή ό,τι άλλο φρούτο εποχής έχετε στο σπίτι π.χ. ακτινίδιο, λίγο τριμμένο μήλο
Πώς να φτιάξετε την κρέμα κεχρί
Βράζουμε το νερό ή το γάλα και ρίχνουμε μέσα το κεχρί μέχρι να μαλακώσει και να πάρουμε έναν ωραίο χυλό (σε ελάχιστα λεπτά είναι έτοιμο).
Κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε την μπανάνα και ό,τι άλλο φρούτο έχουμε επιλέξει, την κανέλλα, το βούτυρο καρπών και τα σποράκια chia.
Σερβίρουμε ζεστή την κρέμα κεχρί και απολαμβάνουμε!