CHEESE CAKE ME ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

cheese cake me giaourti

ΥΛΙΚΑ ( για 5 μερίδες ) :

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό κατά προτίμηση 2% λιπαρά
  • 200 ml γάλα εβαπορέ 
  • 2 κ.σ. μέλι
  • χυμός ενός μικρού λεμονιού
  • 10 τριμμένα μπισκότα τύπου digestive
  • 2 κ.σ. αλεσμένους ξηρούς καρπούς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι το γάλα εβαπορέ περίπου στους 40 – 45 βαθμούς Κελσίου ( ίσα ίσα να αντέχει το δάχτυλο τη θερμότητα ), προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  • Στη συνέχεια, κρυώνετε το μπρίκι σε μπεν μαρί με κρύο νερό και παγάκια. 
  • Ρίχνετε το γιαούρτι, το γάλα εβαπορέ με το διαλυμένο μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά.
  • Αφού κάνετε μία λεπτή στρώση με τα μισά τριμμένα μπισκότα και ξηρούς καρπούς, απλώνετε το μείγμα του μπολ και το γαρνίρετε με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα.
  • Το αφήνετε για περισσότερες από 2 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να δέσει.


Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή