Γκρανόλα με μέλι

Γκρανόλα με μέλι

ΥΛΙΚΑ :

  • 100 γρ. βρώμη
  • 100 γρ. ωμοί ξηροί καρποί χοντροκομμένοι ( 30 γρ. αμύγδαλα, 25 γρ. καρύδια, 25 γρ. φουντούκια )
  • 50 γρ. σπόρους ( 25 γρ. κολοκυθόσπορους, 25 γρ. ηλιόσπορους )
  • 150 γρ. αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια ( 50 γρ. μάνγκο, 50 γρ. δαμάσκηνα, 50 γρ. σταφίδες )
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΛΕΣΗ :

  • Ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά στο ταψί ή σε πυρέξ και τα ανακατεύετε καλά.
  • Σε ένα μπολάκι αναμιγνύετε το μέλι με το λάδι και τα προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
  • Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 – 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά.
  • Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει τελείως πριν το μεταφέρετε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Κρατάει για 1 μήνα.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή