Κέικ με μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Κέικ με μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Το συγκεκριμένο κέικ με μπανάνα και ξηρούς καρπούς είναι από τα αγαπημένα μου.

Είναι απίστευτα χορταστικό και θρεπτικό για μικρά και μεγάλα παιδιά. Πέραν του γεγονότος ότι δεν περιέχει ζάχαρη σε καμμιά μορφή (εκτός αν βάλετε μέλι στην συνταγή αντί για χουρμάδες), περιέχει πάνω από 13 προϊόντα φυτικής προέλευσης.

Αυτό φυσικά σημαίνει πως είναι ένα γλύκισμα το οποίο τονώνει και εμπλουτίζει την καλή χλωρίδα του εντέρου σε πολύ μεγάλο βαθμό χάρη στα πρεβιοτικά που περιέχει. Μας βοηθάει τόσο να ελέγχουμε την πείνα μας αλλά και να ρυθμίζουμε μακροπρόθεσμα και το βάρος μας!

Η ποικιλία δε των ξηρών καρπών και των σπόρων που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις σταφίδες τους χουρμάδες και την μπανάνα, μας παρέχουν αρκετές φυτικές ίνες ώστε να ρυθμιστεί αποτελεσματικά η λειτουργία του εντέρου.

Καταναλώστε το ως πρωινό μαζί με κάποιο φρούτο ή με κάποιο ρόφημα όπως πχ γάλα αμυγδάλου, σαν σνακ στην δουλειά είτε ακόμη και σαν γλυκάκι για τις απογευματινές λιγούρες!

Υλικά για το κέικ με μπανάνα

  • 2 μπανάνες
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ντίνκελ (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής)
  • Κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα της επιλογής σας (εγώ έβαλα κατσικίσιο)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας καρύδα τριμμένη
  • 1 μικρή χούφτα από ό,τι ξηρό καρπό η σπόρο θέλετε
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 3-4 χουρμάδες αλεσμένους ή 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Πώς να φτιάξετε το κέικ με μπανάνα

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό για 10 λεπτά ώστε να μπορούν να ξεφλουδιστούν. Τους χτυπάμε στο μούλτι ώστε να πάρουμε μια κολλώδη πάστα.

Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε μαζί με τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα με ένα σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό.

Τοποθετούμε σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου.

Καλή απόλαυση!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή