Κέικ σπανάκι

Κέικ σπανάκι

Το αλμυρό κέικ σπανάκι είναι μια υπέροχη και πρωτότυπη πρόταση.

Αν θέλετε να φατε σπανάκι αλλά βαρεθήκατε το σπανακόρυζο ή την κλασσική σπανακόπιτα και θέλετε κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε το και θα μείνετε εξαιρετικά ικανοποιημένοι!

Εξαιρετικά πλούσιο σε φολικο οξύ, σίδηρο, βιταμίνη Α, C, Κ αλλά και σε ασβέστιο και μαγνήσιο καθώς και πολλά ακόμη αντιοξειδωτικά αποτελεί ιδανική επιλογή για παιδάκια τα οποία δεν τρελαίνονται για το σπανάκι στην αυτούσια μορφή του. Είναι επίσης εξαιρετική επιλογή και για μεγάλους που θέλουν να προσέξουν την διατροφή τους και να έχουν ενα υγιεινό και ελαφρύ σνακ μαζί τους.

Υλικά για το κέικ σπανάκι

•300-350 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
•500 γραμμάρια τυρί φέτα ή ανθότυρο (εγώ προτίμησα το ανθότυρο που έχει λιγότερα λιπαρά και αλάτι )
•3 αυγά
•2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 μικρή χούφτα άνηθο φρέσκο ή 2-3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο
•250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 10 γραμμάρια Baking powder
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
•150ml ελαιόλαδο
•πιπέρι, λίγο αλάτι (αν βάλετε φέτα προσθέστε ελάχιστο αλάτι)

Πώς να φτιάξετε το κέικ σπανάκι

Μαραίνουμε σε χαμηλή φωτιά το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια μας μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το λάδι, το γιαούρτι, το αλεύρι, το baking powder και τα αυγά ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στην συνέχεια προσθέστε το τυρί και τα υπόλοιπα μυρωδικά και μπαχαρικά όπως επίσης και το σπανάκι.

Τοποθετείστε το μείγμα από το κέικ σε ένα πυρέξ ή σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ. Στην συνέχεια ψήστε για περίπου 60 λεπτά στους 180 βαθμούς σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει.

Το κέικ σπανάκι είναι ένα τέλειο σνακ για το σχολείο, την δουλειά μας αλλά ακόμη και για μεσημεριανό γεύμα. Αν τον καταναλώσετε για μεσημεριανό, συνδυάστε το με μια πολύχρωμη σαλάτα ώστε να λάβετε συστατικά και από τις τρείς 3 τροφίμων και να επέλθει κορεσμός.

Extra tip

Προσοχή στην ποσότητα κατανάλωσης θα πρέπει να δείξουν τα άτομα που υποβάλλονται σε αντιπηκτική αγωγή λόγω της βιταμίνης αλλά και οι νεφροπαθείς εξαιτίας του καλίου που περιέχεται στο σπανάκι.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

σπανάκι με γαρίδες

Γαρίδες με σπανάκι και πλιγούρι

Οι γαρίδες με σπανάκι είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό και πεντανόστιμο πιάτο που μαζί με το πλιγούρι δημιουργούν έναν τέλειο διατροφικό συνδυασμό. Πρόκεται για μια πανάρχαια συνταγή που προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου στην οποία ευδοκιμούν και τα δύο βασικά συστατικά της. Γαρίδες με σπανάκι, ένας ενεργειακός & θρεπτικός δυναμίτης Οι γαρίδες είναι μια εξαιρετική

ταμπουλέ

Ταμπουλέ

Το ταμπουλέ είναι μια εξαιρετικά δροσερή πρόταση σαλάτας που θα σας προσφέρει μια πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Φυλλάσεται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες και το εντυπωσιακό είναι πως θα το βρείτε πολύ πιο εύγευστο την δεύτερη ημέρα! Αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως κολοκύθι και καρότο για έξτρα γεύση. Πλιγούρι, η

κρέπες για παιδιά

Κρέπες για παιδιά

Θέλετε να φτιάξετε κρέπες για παιδιά και σας απασχολεί το πώς θα φτιάξετε την βάση; Σας έχουμε την λύση! Δεν υπάρχει μικρός η μεγάλος που να μην ακούει την λέξη κρέπα και να μην νιώθει ωραία. Στην Γαλλία, οι κρέπες λογίζονται ως εθνικό έδεσμα και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τις λατρεύουν. Γλυκιά ή

Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Τα ενδιάμεσα γεύματα έχουν μεγάλη σημασία στην καθημερινή μας διατροφή. Η πολύωρη ασιτία προκαλεί υπογλυκαιμία και όποτε γίνεται αυτό, έχουμε συνήθως την τάση να καταναλώνουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα τροφής στο επόμενο μας γεύμα όποτε και να είναι αυτό. Είτε

Scroll to Top