Κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο

κολοκυθόπιτα

Η κολοκυθόπιτα της συνταγής μας είναι ένα απόλυτα γευστικό αλλά και πλήρες σνακ.

Περιέχει την κατάλληλη αναλογία σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά ώστε να μας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και καροτενοειδή, όπως και σε βιταμίνη Β, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε.

Η αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλο αποτελεί εξαιρετική επιλογή τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Καλύπτει ενεργειακά τόσο τα άτομα με απαιτητικό πρόγραμμα όσο και ασκούμενους ή αθλητές.

Υλικά για την κολοκυθόπιτα

  • 850 γραμμάρια γλυκιά κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά 9 γραμμάρια
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 450 γραμμάρια τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά ή ανθότυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο δυόσμο
  • 600 ml γάλα 1,5%
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 τοποθετούμε ένα ταψί με την γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή και λίγο περισσότερο ανάλογα τον φούρνο μέχρι να λιώσει.

Στην συνέχεια, βγάζουμε την κολοκύθα από τον φούρνο όταν λιώσει και την λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη μάζα. Διαλύουμε την μαγιά σε 2-3 κουταλίες της σούπας γάλα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι, τον δυόσμο, την φέτα, το αλατοπίπερο και την μαγιά που διαλύσαμε αλλά και την κολοκύθα που έχουμε λιώσει με το πιρούνι μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο και παχύρευστο μείγμα.

Σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ αδειάζουμε το μείγμα μας και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στους 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να ροδίσει.

Καλή απόλαυση!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Η μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την παραδοσιακή μαρμελάδα που όλοι γνωρίζουμε. Οι λατρεμένες σε όλους μας μαρμελάδες, σίγουρα μας φέρνουν εικόνες από τα παιδικά μας χρόνια όπου με ανυπομονησία περιμέναμε να μας ετοιμάσει η γιαγιά τις φέτες μας. Η γεύση ήταν φανταστική, αλλά η μαρμελάδα περιείχε πολύ ζάχαρη. Όλοι

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Το Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι είναι το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κέικ που μπορείς να βρεις. Θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να φάνε τα παιδιά παντζάρια. Η ετοιμασία του δεν είναι δύσκολη και η γεύση του θα σας αποζημιώσει στο έπακρο. Παντζάρι το ευεργετικό Τα παντζάρια αναφέρονται

Μπάρες με Κράνμπερι

Μπάρες με Κράνμπερι

Οι μπάρες με Κράνμπερι είναι ένα εξαιρετικό σνακ για όσους θέλουν να προσφέρουν στον οργανισμό τους ενέργεια. Η άσκηση βασίζεται στην καύση υδατανθράκων και ο ρόλος τους είναι σπουδαίος στην αθλητική απόδοση. Συνεπώς, η κατανάλωση τους πριν την προπόνηση βοηθά στην διατήρηση αλλά και την αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Η συνταγή για τις μπάρες με

Κέικ χαρουπιού

Κέικ χαρουπιού χωρίς ζάχαρη

Το κέικ χαρουπιού είναι μια γευστική και εξαιρετικά υγιεινή επιλογή όταν θέλουμε να απολαύσουμε ένα γλυκό και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον εαυτό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, και το σίγουρο είναι ότι η γεύση του θα σας αποζημιώσει. Το χαρούπι και τα οφέλη του Η χαρουπιά ευδοκιμεί σε όλη

Scroll to Top