Κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο

κολοκυθόπιτα

Η κολοκυθόπιτα της συνταγής μας είναι ένα απόλυτα γευστικό αλλά και πλήρες σνακ.

Περιέχει την κατάλληλη αναλογία σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά ώστε να μας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και καροτενοειδή, όπως και σε βιταμίνη Β, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε.

Η αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλο αποτελεί εξαιρετική επιλογή τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Καλύπτει ενεργειακά τόσο τα άτομα με απαιτητικό πρόγραμμα όσο και ασκούμενους ή αθλητές.

Υλικά για την κολοκυθόπιτα

  • 850 γραμμάρια γλυκιά κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά 9 γραμμάρια
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 450 γραμμάρια τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά ή ανθότυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο δυόσμο
  • 600 ml γάλα 1,5%
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 τοποθετούμε ένα ταψί με την γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή και λίγο περισσότερο ανάλογα τον φούρνο μέχρι να λιώσει.

Στην συνέχεια, βγάζουμε την κολοκύθα από τον φούρνο όταν λιώσει και την λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη μάζα. Διαλύουμε την μαγιά σε 2-3 κουταλίες της σούπας γάλα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι, τον δυόσμο, την φέτα, το αλατοπίπερο και την μαγιά που διαλύσαμε αλλά και την κολοκύθα που έχουμε λιώσει με το πιρούνι μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο και παχύρευστο μείγμα.

Σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ αδειάζουμε το μείγμα μας και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στους 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να ροδίσει.

Καλή απόλαυση!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Τα ενδιάμεσα γεύματα έχουν μεγάλη σημασία στην καθημερινή μας διατροφή. Η πολύωρη ασιτία προκαλεί υπογλυκαιμία και όποτε γίνεται αυτό, έχουμε συνήθως την τάση να καταναλώνουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα τροφής στο επόμενο μας γεύμα όποτε και να είναι αυτό. Είτε

μπιφτέκια μπρόκολου

Μπιφτέκια μπρόκολου

Τα μπιφτέκια μπρόκολου είναι μια νόστιμη και έξυπνη επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Πρόκειται για μια πρόταση που περιέχει πολλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και παράλληλα μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα και γρήγορα. Τα μπιφτέκια μπρόκολου μπορούν αντίστοιχα να γίνουν με κουνουπίδι μειώνοντας την ποσότητα του αλευριού σε 1-2 κουταλιές της

σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα

Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα

Η σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα είναι μια εξαιρετική χειμωνιάτικη πρόταση που θα σας ζεστάνει και θα σας θρέψει ταυτόχρονα. Οι σούπες βελουτέ είναι όνομα και πράγμα! Μας προσφέρουν μια βελούδινη και απαλή υφή και αυτός είναι και ο λόγος που η δημοφιλία τους είναι μεγάλη παντού. Είναι εύκολες στην ετοιμασία και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι

σουτζουκάκια φακής

Σουτζουκάκια φακής με σάλτσα ντομάτας

Τα σουτζουκάκια φακής είναι μια εξαιρετική εναλλακτική και θρεπτική συνταγή για τα κλασικά σουτζουκάκια που όλοι γνωρίζουμε. Γευστικά, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα σουτζουκάκια από κιμά. Ταυτόχρονα, μας προσφέρουν μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες που απελευθερώνουν ενέργεια σταδιακά καθώς και βιταμίνες και μέταλλα. Τέλος, όσοι θέλουν να νηστέψουν

Scroll to Top