Κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο

κολοκυθόπιτα

Η κολοκυθόπιτα της συνταγής μας είναι ένα απόλυτα γευστικό αλλά και πλήρες σνακ.

Περιέχει την κατάλληλη αναλογία σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά ώστε να μας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και καροτενοειδή, όπως και σε βιταμίνη Β, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε.

Η αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλο αποτελεί εξαιρετική επιλογή τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Καλύπτει ενεργειακά τόσο τα άτομα με απαιτητικό πρόγραμμα όσο και ασκούμενους ή αθλητές.

Υλικά για την κολοκυθόπιτα

  • 850 γραμμάρια γλυκιά κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά 9 γραμμάρια
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 450 γραμμάρια τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά ή ανθότυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο δυόσμο
  • 600 ml γάλα 1,5%
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 τοποθετούμε ένα ταψί με την γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή και λίγο περισσότερο ανάλογα τον φούρνο μέχρι να λιώσει.

Στην συνέχεια, βγάζουμε την κολοκύθα από τον φούρνο όταν λιώσει και την λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη μάζα. Διαλύουμε την μαγιά σε 2-3 κουταλίες της σούπας γάλα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι, τον δυόσμο, την φέτα, το αλατοπίπερο και την μαγιά που διαλύσαμε αλλά και την κολοκύθα που έχουμε λιώσει με το πιρούνι μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο και παχύρευστο μείγμα.

Σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ αδειάζουμε το μείγμα μας και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στους 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να ροδίσει.

Καλή απόλαυση!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

σπιτικό παγωτό μπανάνα

Σπιτικό παγωτό μπανάνα

Το σπιτικό παγωτό μπανάνα έχει φανατικούς φίλους που παραδέχονται πως το καταναλώνουν χειμώνα-καλοκαίρι ανεξαρτήτως θερμοκρασίας! Τα παιδιά τρελαίνονται γι’αυτό και μετρούν τις ημέρες μέχρι την εποχή που θα τους επιτραπεί να το καταναλώσουν. Οπότε για όλο αυτό το κοινό και για όλους τους υπόλοιπους ετοίμασα μια συνταγή, η οποία όχι μόνο είναι θρεπτική και υγιεινή

κρέμα με αμάρανθο

Κρέμα με αμάρανθο και χαρουπάλευρο

Η συγκεκριμένη κρέμα με αμάρανθο αποτελεί μια από τις αγαπημένες μου επιλογές για πρωινό αλλά και για βραδινό. Θεωρώ ότι είναι ένα υπέροχο comfort food καθώς η απαλή υφή της και η γλυκιά γεύση της (χωρίς να περιέχει ίχνος ζάχαρης) μας χαλαρώνει, μας ζεσταίνει και μας αποφορτίζει από μια δύσκολη ημέρα. Αν κρίνω δε από

κέικ με μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Κέικ με μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Το συγκεκριμένο κέικ με μπανάνα και ξηρούς καρπούς είναι από τα αγαπημένα μου. Είναι απίστευτα χορταστικό και θρεπτικό για μικρά και μεγάλα παιδιά. Πέραν του γεγονότος ότι δεν περιέχει ζάχαρη σε καμμιά μορφή (εκτός αν βάλετε μέλι στην συνταγή αντί για χουρμάδες), περιέχει πάνω από 13 προϊόντα φυτικής προέλευσης. Αυτό φυσικά σημαίνει πως είναι ένα

Μπιφτέκια κοτόπουλου

Μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη

Τα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη είναι μια πολύ καλή εναλλακτική των κλασικών μοσχαρίσιων μπιφτεκιών και κατά την άποψη μου πολύ πιο νόστιμα και ελαφριά. Είναι πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του κοτόπουλου σε λιπαρά αλλά και σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Κ κλπ

Scroll to Top