Η κολοκυθόπιτα της συνταγής μας είναι ένα απόλυτα γευστικό αλλά και πλήρες σνακ.
Περιέχει την κατάλληλη αναλογία σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά ώστε να μας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και καροτενοειδή, όπως και σε βιταμίνη Β, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε.
Η αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλο αποτελεί εξαιρετική επιλογή τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Καλύπτει ενεργειακά τόσο τα άτομα με απαιτητικό πρόγραμμα όσο και ασκούμενους ή αθλητές.
Υλικά για την κολοκυθόπιτα
- 850 γραμμάρια γλυκιά κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά 9 γραμμάρια
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 450 γραμμάρια τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά ή ανθότυρο
- 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο δυόσμο
- 600 ml γάλα 1,5%
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 τοποθετούμε ένα ταψί με την γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή και λίγο περισσότερο ανάλογα τον φούρνο μέχρι να λιώσει.
Στην συνέχεια, βγάζουμε την κολοκύθα από τον φούρνο όταν λιώσει και την λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη μάζα. Διαλύουμε την μαγιά σε 2-3 κουταλίες της σούπας γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι, τον δυόσμο, την φέτα, το αλατοπίπερο και την μαγιά που διαλύσαμε αλλά και την κολοκύθα που έχουμε λιώσει με το πιρούνι μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο και παχύρευστο μείγμα.
Σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ αδειάζουμε το μείγμα μας και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στους 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να ροδίσει.
Καλή απόλαυση!