Μανιταρόσουπα

μανιταρόσουπα

Η μανιταρόσουπα είναι μια εξαιρετικά υγιεινή και θρεπτική συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Τα μανιτάρια γενικά είναι πηγή πρωτεϊνης, ουσίας που είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας των μυών και της ανάπτυξης των κυττάρων. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη και στο αίσθημα κορεσμού αλλά και προλαμβάνουν τον διαβήτη και τις καρδιακές νόσους.

Μια μανιταρόσουπα είναι νόστιμη, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και ταυτόχρονα χαμηλή σε θερμίδες!

Υλικά για 4 μερίδες μανιταρόσουπα

  • 1 κιλό μανιτάρια ωμά
  • 2 – 4 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μικρές πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες
  • 3 – 4 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
  • Σέλινο, μαϊντανό, άνηθο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 2 λεμόνια για το τέλος

Πώς να ετοιμάσετε την μανιταρόσουπα

Πλένετε καλά τα χορταρικά για να απομακρυνθούν τυχόν χώματα και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.

Ζεσταίνετε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε τα λαχανικά ακριβώς με την σειρά που αναγράφουμε: Πρώτα την πατάτα και το καρότο και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Στην συνέχεια, αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει.

Πέντε λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό ρίχνετε το ελαιόλαδο και τέλος το λεμόνι. Αν θέλετε βράζετε μόνα τους τα μανιτάρια για να μην σας χρωματίσουν τη σούπα και τα προσθέτετε στο τέλος μαζί με το ελαιόλαδο.

Μπορείτε να καταναλώσετε την μανιταρόσουπα όπως είναι ή βελουτέ, αφού την πολτοποιήσετε.

Exrta tip

Σας άρεσε η συνταγή για την μανιταρόσουπα; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Η σπιτική πραλίνα φουντουκιού είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα που οποιοσδήποτε μπορεί να ετοιμάσει με ευκολία στο σπίτι. Τα φουντούκια είναι ένας ιδιαίτερα ωφέλιμος καρπός που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου. Έχουν Ασιατική προέλευση αλλά πλέον καλλιεργούνται σε πολλές ηπείρους. Μάλιστα, προσφέρουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και μάλιστα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και

γιαούρτι αμυγδάλου

Γιαούρτι αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Το γιαούρτι αμυγδάλου αποτελεί μια περισσότερο υγιεινή και εναλλακτική πρόταση του κλασικού γιαουρτιού που προσφέρει περισσότερη νοστιμιά. Είναι μια πρόταση που έχει μηδενική περιεκτικότητα σε λακτόζη την ίδια στιγμή που μας παρέχει ω3 λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Επιπρόσθετα, το γιαούρτι αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιλέγουν να κάνουν χορτοφαγική ή

vegan τούρτα σοκολάτα

Vegan τούρτα σοκολάτα

Συνταγή για vegan τούρτα σοκολάτα με ξηρούς καρπούς που θα αγαπήσουν όλοι ανεξαιρέτως τις διατροφικές τους προτιμήσεις! Οι τούρτες είναι ένας κλασικός και αγαπημένος γλυκός πειρασμός που συνοδεύει γιορτές και ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε αποκλείσει τις τροφές ζωικής προέλευσης από την διατροφή μας; Η ακόλουθη συνταγή για vegan τούρτα

σπανάκι με κοτόπουλο

Σπανάκι με κοτόπουλο

Πεντανόστιμο σπανάκι με κοτόπουλο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και θα σας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το σπανάκι είναι ένα πολύτιμο πράσινο λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει σίδηρο (ποιός δεν θυμάται τον θρυλικό Ποπάυ που έτρωγε σπανάκι για να γινει δυνατός;), βιταμίνη C που ενισχύει το

Scroll to Top