Η μανιταρόσουπα είναι μια εξαιρετικά υγιεινή και θρεπτική συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε στην καθημερινή μας διατροφή.
Τα μανιτάρια γενικά είναι πηγή πρωτεϊνης, ουσίας που είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας των μυών και της ανάπτυξης των κυττάρων. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη και στο αίσθημα κορεσμού αλλά και προλαμβάνουν τον διαβήτη και τις καρδιακές νόσους.
Μια μανιταρόσουπα είναι νόστιμη, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και ταυτόχρονα χαμηλή σε θερμίδες!
Υλικά για 4 μερίδες μανιταρόσουπα
- 1 κιλό μανιτάρια ωμά
- 2 – 4 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 2 μικρές πατάτες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 μικρές ώριμες ντομάτες
- 3 – 4 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
- Σέλινο, μαϊντανό, άνηθο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι και πιπέρι
- 2 λεμόνια για το τέλος
Πώς να ετοιμάσετε την μανιταρόσουπα
Πλένετε καλά τα χορταρικά για να απομακρυνθούν τυχόν χώματα και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνετε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε τα λαχανικά ακριβώς με την σειρά που αναγράφουμε: Πρώτα την πατάτα και το καρότο και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Στην συνέχεια, αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει.
Πέντε λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό ρίχνετε το ελαιόλαδο και τέλος το λεμόνι. Αν θέλετε βράζετε μόνα τους τα μανιτάρια για να μην σας χρωματίσουν τη σούπα και τα προσθέτετε στο τέλος μαζί με το ελαιόλαδο.
Μπορείτε να καταναλώσετε την μανιταρόσουπα όπως είναι ή βελουτέ, αφού την πολτοποιήσετε.
Exrta tip
Σας άρεσε η συνταγή για την μανιταρόσουπα; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!