Μανιταρόσουπα

μανιταρόσουπα

Η μανιταρόσουπα είναι μια εξαιρετικά υγιεινή και θρεπτική συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Τα μανιτάρια γενικά είναι πηγή πρωτεϊνης, ουσίας που είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας των μυών και της ανάπτυξης των κυττάρων. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη και στο αίσθημα κορεσμού αλλά και προλαμβάνουν τον διαβήτη και τις καρδιακές νόσους.

Μια μανιταρόσουπα είναι νόστιμη, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και ταυτόχρονα χαμηλή σε θερμίδες!

Υλικά για 4 μερίδες μανιταρόσουπα

  • 1 κιλό μανιτάρια ωμά
  • 2 – 4 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μικρές πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες
  • 3 – 4 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
  • Σέλινο, μαϊντανό, άνηθο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 2 λεμόνια για το τέλος

Πώς να ετοιμάσετε την μανιταρόσουπα

Πλένετε καλά τα χορταρικά για να απομακρυνθούν τυχόν χώματα και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.

Ζεσταίνετε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε τα λαχανικά ακριβώς με την σειρά που αναγράφουμε: Πρώτα την πατάτα και το καρότο και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Στην συνέχεια, αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει.

Πέντε λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό ρίχνετε το ελαιόλαδο και τέλος το λεμόνι. Αν θέλετε βράζετε μόνα τους τα μανιτάρια για να μην σας χρωματίσουν τη σούπα και τα προσθέτετε στο τέλος μαζί με το ελαιόλαδο.

Μπορείτε να καταναλώσετε την μανιταρόσουπα όπως είναι ή βελουτέ, αφού την πολτοποιήσετε.

Exrta tip

Σας άρεσε η συνταγή για την μανιταρόσουπα; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

χούμους από ρεβύθια

Χούμους από ρεβύθια

Το χούμους από ρεβύθια είναι ένα δημοφιλές πιάτο στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. Αποτελείται συνήθως από πουρέ από ρεβύθια, σκόρδο, λεμόνι και ταχίνι και σερβίρεται σε συνδυασμό με διάφορα τρόφιμα όπως ψωμί πίτα, λαχανικά και κρέας. Τα ρεβύθια που χρησιμοποιούνται για το χούμους είναι όσπρια πλούσια σε πρωτεΐνες και πολύτιμες φυτικές ίνες.

μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών

Τα μπιφτέκια λαχανικών είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα στοιχεία στην Ελληνική κουζίνα. Πολλοί τα αγαπάνε ιδιαίτερα την περίοδο της νηστείας, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση και συνταγή. Είναι γρήγορα και εύκολα να φτιαχτούν και προσφέρουν μια ποικιλία από γεύσεις. Μπορούν να παρασκευάζονται με διάφορα λαχανικά όπως πράσο, πιπεριές, κολοκυθάκια

διαλειμματική νηστεία

Διαλειμματική νηστεία, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διαλειμματική νηστεία είναι ένα νέο σχετικά μοτίβο διατροφής το οποίο έχει κερδίσει ιδιαίτερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Όταν μιλάμε για την διαλειματική νηστεία εννοούμε την αποχή ή τον περιορισμό κατανάλωσης ποτών και τροφών, για κάποιες ώρες ή ημέρες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι της καθένας με διαφορά χαρακτηριστικά. Είδη της διαλλειματικης νηστείας Διαλειμματική νηστεία 16.8 Ο

σπιτικό παγωτό μπανάνα

Σπιτικό παγωτό μπανάνα

Το σπιτικό παγωτό μπανάνα έχει φανατικούς φίλους που παραδέχονται πως το καταναλώνουν χειμώνα-καλοκαίρι ανεξαρτήτως θερμοκρασίας! Τα παιδιά τρελαίνονται γι’αυτό και μετρούν τις ημέρες μέχρι την εποχή που θα τους επιτραπεί να το καταναλώσουν. Οπότε για όλο αυτό το κοινό και για όλους τους υπόλοιπους ετοίμασα μια συνταγή, η οποία όχι μόνο είναι θρεπτική και υγιεινή

Scroll to Top