Μανιταρόσουπα

μανιταρόσουπα

Η μανιταρόσουπα είναι μια εξαιρετικά υγιεινή και θρεπτική συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Τα μανιτάρια γενικά είναι πηγή πρωτεϊνης, ουσίας που είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας των μυών και της ανάπτυξης των κυττάρων. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη και στο αίσθημα κορεσμού αλλά και προλαμβάνουν τον διαβήτη και τις καρδιακές νόσους.

Μια μανιταρόσουπα είναι νόστιμη, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και ταυτόχρονα χαμηλή σε θερμίδες!

Υλικά για 4 μερίδες μανιταρόσουπα

  • 1 κιλό μανιτάρια ωμά
  • 2 – 4 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μικρές πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες
  • 3 – 4 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
  • Σέλινο, μαϊντανό, άνηθο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 2 λεμόνια για το τέλος

Πώς να ετοιμάσετε την μανιταρόσουπα

Πλένετε καλά τα χορταρικά για να απομακρυνθούν τυχόν χώματα και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.

Ζεσταίνετε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε τα λαχανικά ακριβώς με την σειρά που αναγράφουμε: Πρώτα την πατάτα και το καρότο και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Στην συνέχεια, αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει.

Πέντε λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό ρίχνετε το ελαιόλαδο και τέλος το λεμόνι. Αν θέλετε βράζετε μόνα τους τα μανιτάρια για να μην σας χρωματίσουν τη σούπα και τα προσθέτετε στο τέλος μαζί με το ελαιόλαδο.

Μπορείτε να καταναλώσετε την μανιταρόσουπα όπως είναι ή βελουτέ, αφού την πολτοποιήσετε.

Exrta tip

Σας άρεσε η συνταγή για την μανιταρόσουπα; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή