ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες ):
· 1 μεγάλο κουνουπίδι
· 300γρ. φρυγανιά τριμμένη
· 150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
· 1κ.γ. κάρυ
· 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
· 4 αυγά
· Αλάτι
· Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
· 600γρ. ντομάτα κονκασέ
· 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
· 1 κ.σ. μουστάρδα
· Αλάτι
· Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
· Βράζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό με το κοτσάνι προς τα κάτω για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο αλλά να μείνει τραγανό.
· Το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκετάκια.
· Χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε.
· Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά με την πάπρικα, το κάρυ και την παρμεζάνα.
· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC . Βουτάμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στα αυγά και κατόπιν στην φρυγανιά.
· Τα απλώνουμε σε ταψί ή λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
· Μαραίνουμε τα κρεμμύδια σε λίγο νερό για 3-4 λεπτά,ρίχνουμε το σκόρδο και κατόπιν προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.