Μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη

μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη

Αφράτα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη που αγαπούν πολύ τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί.

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει αρκετά είδη λαχανικών τα οποία προσδίδουν πολύ αφράτη υφή αλλά και πολύ ξεχωριστή γεύση.

Εκτός από αυτό βέβαια είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να εισάγουμε πληθώρα βιταμινών όπως για παράδειγμα η βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φώσφορο κλπ.

Τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη είναι ο πιο εύκολος τρόπος να «κρύψουμε» λαχανικά για όσα παιδάκια δεν τα αγαπούν ιδιαίτερα. Ειναι επισης ένα φαγητό το οποίο μπορεί να συνοδευτεί με κάποιο δημητριακό ή ψευδό δημητριακό όπως για παράδειγμα ρύζι, κινόα, πλιγούρι και με την συνοδεία μιας σαλάτας να αποτελέσει ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη:

  • 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος (όσο γίνεται πιο άλιπος)
  • 50 γραμμάρια Quaker (βρώμη )
  • 1 αυγό
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κολοκύθι τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο (ελάχιστο για να μην κολλήσουν *)

Πώς να φτιάξετε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη

Ανακατεύετε μαζί όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Πλάθετε το μείγμα και σχηματίζετε τα μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.

Ψήνετε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς για 30 έως 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Extra tip

Η παρουσία της βρώμης είναι αυτή που εξασφαλίζει μια ιδιαιτέρως μαλακή υφή στα μπιφτέκια καθώς φουσκώνει με την υγρασία των λαχανικών και δίνει όγκο! Δοκιμάστε την και θα αποζημιωθείτε.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη τριμμένη βρώμη στον πάτο του ταψιού πριν τοποθετήσετε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη για ψήσιμο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλήσουν στο ταψί.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή