Σαλάτα Νισουάζ

Σαλάτα Νισουάζ

ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )

  • 80 γρ. μαρούλι χοντροκομμένο με το χέρι
  • 2 αυγά βρασμένα
  • 250 γρ. τόνο κονσέρβα σουρωμένο
  • 120 γρ. πατάτες γαλλικές, βρασμένες και κομμένες στη μέση
  • 60 γρ. φασολάκια βρασμένα
  • 80 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 10 γρ. φιλέτα αντζούγιας*
  • 10 γρ. κάπαρη
  • 40 γρ. ελιές κομμένες φιλέτο
  • 20 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές κομμένες ζουλιέν
  • 200 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί, αλατίζετε και σερβίρετε.

* Η αντζούγια μπορεί εναλλακτικά να αλεσθεί και να ενσωματωθεί στη βινεγκρέτ λεμόνι.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή