Σπιτικό παγωτό μπανάνα

σπιτικό παγωτό μπανάνα

Το σπιτικό παγωτό μπανάνα έχει φανατικούς φίλους που παραδέχονται πως το καταναλώνουν χειμώνα-καλοκαίρι ανεξαρτήτως θερμοκρασίας!

Τα παιδιά τρελαίνονται γι’αυτό και μετρούν τις ημέρες μέχρι την εποχή που θα τους επιτραπεί να το καταναλώσουν. Οπότε για όλο αυτό το κοινό και για όλους τους υπόλοιπους ετοίμασα μια συνταγή, η οποία όχι μόνο είναι θρεπτική και υγιεινή αλλά ταυτόχρονα είναι πλούσια σε γεύση και απολαυστική.

Η συγκεκριμένη συνταγή για σπιτικό παγωτό μπανάνα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών λόγω της μπανάνας και των ξηρών καρπών. Περιέχει ακόμη εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνη, κάλλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και πολλά αντιοξειδωτικά. Το κακάο δίνει μια extra σοκολατένια γεύση και το καθιστά παγωτό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτά του εμπορίου.

Αντιθέτως, αποτελείται από φυσικά συστατικά χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, συντηρητικών κλπ. Η διαδικασία πολύ απλή και με υλικά που πολύ πιθανόν να έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε για το σπιτικό παγωτό μπανάνα

  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ταχίνι
  • 1 χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς
  • 100ml γάλα αμυγδάλου (ή ό,τι άλλο γάλα θέλετε)
  • 1 βανίλια ή εσάνς βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο ή χαρουπάλευρο (προαιρετικά )

Πώς να φτιάξτε το σπιτικό παγωτό μπανάνα

Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες (εγώ έχω πάντα στην κατάψυξη μπανάνες οι οποίες ίσως θα χαλούσαν, οπότε τις καταψύχω και τις χρησιμοποιώ σε διάφορες παρασκευές)

Αφού παγώσουν οι μπανάνες τις χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη αφράτη κρέμα. Έπειτα προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάμε λίγο ακόμη και το σπιτικό παγωτό μπανάνα είναι έτοιμο!

Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 5 ώρες ανακατεύοντας το ενδιάμεσα 1-2 φορές ώστε να παραμείνει αφράτο και να μην κάνει κρυσταλλάκια.

Απολαύστε ένα ιδανικό σνακ και γλυκάκι για παιδιά και μεγάλους, πολύ δροσερό και πλούσιο σε καλά λιπαρά! Διατηρείται στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.

Extra tip

Φτιάξτε το μαζί με τα παιδιά σας και αφήστε τα να δημιουργήσουν το δικό τους υγιεινό σνακ

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή