ΚΡΑΚΕΡΣ ΡΕΒΥΘΙΟΥ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΚΡΑΚΕΡΣ ΡΕΒΥΘΙΟΥ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ ΚΡΑΚΕΡΣ ΡΕΒΥΘΙΟΥ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΥΛΙΚΑ ( για περίπου 20 κράκερς ) :

  • 200 γρ. βρασμένα ρεθύθια
  • ½ κούπα νιφάδες βρώμης
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
  • ½ κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σ’ ένα μούλτι χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα μέχρι να πάρετε μια λεία και εύπλαστη ζύμη.
  • Την ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού.
  • Με ένα μαχαίρι χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά, ίσα τετραγωνάκια.
  • Με ένα πιρούνι φτιάχνετε τρύπες πάνω στη ζύμη.
  • Τοποθετείτε τα τετραγωνάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 – 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή