ΥΛΙΚΑ : ( για 4-5 μερίδες )
- 1 κιλό γαρίδες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1- 2 κρεμμύδια
- 1 ½ φλ. πλιγούρι ωμό
- αλάτι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- το άσπρο μέρος ενός πράσου
- επιπλέον βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Βράζετε τις γαρίδες με 2 ποτήρια νερό για 10 λεπτά.
- Σουρώνετε το νερό, κρατάτε τις γαρίδες κατά μέρος και προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό να βράσει μαζί με τον ζωμό από τις γαρίδες.
- Στη συνέχεια κόβετε σε κύβους το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό.
- Μόλις βράσει το μείγμα ρίχνετε το πλιγούρι, το οποίο βράζετε μέχρι να τελειώσει όλο το νερό ( 15 λεπτά περίπου ).
- Τέλος ρίχνετε τις γαρίδες, το λάδι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά.