ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ : ( για 4-5 μερίδες )

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1- 2 κρεμμύδια
  • 1 ½ φλ. πλιγούρι ωμό
  • αλάτι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • το άσπρο μέρος ενός πράσου
  • επιπλέον βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Βράζετε τις γαρίδες με 2 ποτήρια νερό για 10 λεπτά.
  • Σουρώνετε το νερό, κρατάτε τις γαρίδες κατά μέρος και προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό να βράσει μαζί με τον ζωμό από τις γαρίδες.
  • Στη συνέχεια κόβετε σε κύβους το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό.
  • Μόλις βράσει το μείγμα ρίχνετε το πλιγούρι, το οποίο βράζετε μέχρι να τελειώσει όλο το νερό ( 15 λεπτά περίπου ).
  • Τέλος ρίχνετε τις γαρίδες, το λάδι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή