ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ½ κιλό κουνουπίδι
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 400 γρ. ντοματάκια
- 1 φύλλο δάφνη
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Για το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί, καθαρίζετε το κουνουπίδι και το κόβετε σε μπουκετάκια.
- Το αφήνετε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξίδι για 10 λεπτά.
- Ξεπλένετε και στραγγίζετε. Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο.
- Προσθέτετε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά επιπλέον.
- Τέλος, προσθέτετε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια.
- Αλατοπιπερώνετε το γιαχνί και κλείνετε την κατσαρόλα.
- Σιγοβράζετε το γιαχνί για 20 λεπτά ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα.