ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ

ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κιλό κουνουπίδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 400 γρ. ντοματάκια
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Για το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί, καθαρίζετε το κουνουπίδι και το κόβετε σε μπουκετάκια.
  • Το αφήνετε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξίδι για 10 λεπτά.
  • Ξεπλένετε και στραγγίζετε. Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτετε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά επιπλέον.
  • Τέλος, προσθέτετε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια.
  • Αλατοπιπερώνετε το γιαχνί και κλείνετε την κατσαρόλα. 
  • Σιγοβράζετε το γιαχνί για 20 λεπτά ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή