ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΠΙΤΣΑ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΠΙΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ ( για 8 τμχ. )  :
 
Για τη ζύμη
  • 1 κουνουπίδι μέτριο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • πιπέρι, ρίγανη
Για την πίτσα  ( ενδεικτικά )
  • 2 φ. γαλοπούλα βραστή
  • 4 κ.σ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών  
  • 1  πιπεριά πράσινη σε ροδέλες 
  • 1 μικρή ντομάτα σε ροδέλες 
  • 1 φλ. φρέσκα μανιτάρια 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
 
  • Κόβετε μπουκετάκια το κουνουπίδι και το χτυπάτε στο μούλτι μέχρι να γίνει σαν ρύζι.
  • Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και τα προσθέτετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ με το κουνουπίδι. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ( θα είναι αρκετά υγρό αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα ).
  • Σ’ένα ταψί τοποθετείτε μια λαδόκολλα και απλώνετε από πάνω το μείγμα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για περίπου  20 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί η βάση της πίτσας.
  • Βγάζετε τη πίτσα από τον φούρνο, αφήνετε για 5 λεπτά να ηρεμήσει και στη συνέχεια προσθέτετε τα υλικά στης αρεσκείας σας.
  • Ψήνετε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσουν.
 
 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή