ΥΛΙΚΑ ( για 8 τμχ. ) :
Για τη ζύμη
- 1 κουνουπίδι μέτριο
- 2 αυγά
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- πιπέρι, ρίγανη
Για την πίτσα ( ενδεικτικά )
- 2 φ. γαλοπούλα βραστή
- 4 κ.σ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών
- 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
- 1 μικρή ντομάτα σε ροδέλες
- 1 φλ. φρέσκα μανιτάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Κόβετε μπουκετάκια το κουνουπίδι και το χτυπάτε στο μούλτι μέχρι να γίνει σαν ρύζι.
- Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και τα προσθέτετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ με το κουνουπίδι. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ( θα είναι αρκετά υγρό αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα ).
- Σ’ένα ταψί τοποθετείτε μια λαδόκολλα και απλώνετε από πάνω το μείγμα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για περίπου 20 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί η βάση της πίτσας.
- Βγάζετε τη πίτσα από τον φούρνο, αφήνετε για 5 λεπτά να ηρεμήσει και στη συνέχεια προσθέτετε τα υλικά στης αρεσκείας σας.
- Ψήνετε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσουν.