Ζυμαρικά με αβοκάντο

Ζυμαρικά με αβοκάντο

Τα ζυμαρικά με αβοκάντο είναι ένα φαγητό πλούσιο σε ω3 και ω6 λιπαρά, βιταμίνη c και αντιοξειδωτικά. Μαγειρεύεται πολύ γρήγορα, έχει τέλεια υφή και τρώγεται τόσο ζεστό όσο και κρύο.

Υλικά για 2 μερίδες ζυμαρικά με αβοκάντο

  • 250 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι ολικής
  • 1 αβοκάντο πολύ ώριμο
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό με πλήρη λιπαρά
  • 4-5 ντοματινια ψιλοκομμένα
  • λίγο άνηθο
  • λίγο πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αν δεν το τρώει το μικρό σας το παραλείπετε )
  • λίγη σκόνη σκόρδο (ίσα για λίγη γεύση)

Πώς να τα μαγειρέψετε

Βράζετε τα ζυμαρικά για περίπου 10 λεπτά (όχι σε αλατισμένο νερό ).

Λιώνετε με το πιρούνι το αβοκάντο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί ώστε να πάρετε μια πολύ πλούσια κρεμώδη σάλτσα. Ανακατεύετε την σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρετε!

Extra tip

Μπορείτε να προσθέσετε και μία κουταλιά εμπλουτισμένη διατροφική μαγιά για έξτρα τυρένια γεύση και ενίσχυση της βιταμίνης Β12. Καλή απόλαυση!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή