Τα ζυμαρικά με αβοκάντο είναι ένα φαγητό πλούσιο σε ω3 και ω6 λιπαρά, βιταμίνη c και αντιοξειδωτικά. Μαγειρεύεται πολύ γρήγορα, έχει τέλεια υφή και τρώγεται τόσο ζεστό όσο και κρύο.
Υλικά για 2 μερίδες ζυμαρικά με αβοκάντο
- 250 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι ολικής
- 1 αβοκάντο πολύ ώριμο
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό με πλήρη λιπαρά
- 4-5 ντοματινια ψιλοκομμένα
- λίγο άνηθο
- λίγο πιπέρι
- 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αν δεν το τρώει το μικρό σας το παραλείπετε )
- λίγη σκόνη σκόρδο (ίσα για λίγη γεύση)
Πώς να τα μαγειρέψετε
Βράζετε τα ζυμαρικά για περίπου 10 λεπτά (όχι σε αλατισμένο νερό ).
Λιώνετε με το πιρούνι το αβοκάντο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί ώστε να πάρετε μια πολύ πλούσια κρεμώδη σάλτσα. Ανακατεύετε την σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρετε!
Extra tip
Μπορείτε να προσθέσετε και μία κουταλιά εμπλουτισμένη διατροφική μαγιά για έξτρα τυρένια γεύση και ενίσχυση της βιταμίνης Β12. Καλή απόλαυση!