ΚΡΑΚΕΡΣ ΡΕΒΥΘΙΟΥ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΚΡΑΚΕΡΣ ΡΕΒΥΘΙΟΥ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΥΛΙΚΑ ( για περίπου 20 κράκερς ) :

  • 200 γρ. βρασμένα ρεθύθια
  • ½ κούπα νιφάδες βρώμης
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
  • ½ κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σ’ ένα μούλτι χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα μέχρι να πάρετε μια λεία και εύπλαστη ζύμη.
  • Την ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού.
  • Με ένα μαχαίρι χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά, ίσα τετραγωνάκια.
  • Με ένα πιρούνι φτιάχνετε τρύπες πάνω στη ζύμη.
  • Τοποθετείτε τα τετραγωνάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 – 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή