ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ : ( για 2 μερίδες )

  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 3 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ρεβύθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο
  • ½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1/8 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες. Την επόμενη μέρα τα βγάζετε από το νερό και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε μπόλικο νερό μέχρι να τα καλύψει καλά και αφήνετε να βράσουν. Όσο βράζουν ξαφρίζετε με μία τρυπητή κουτάλα και σουρώνετε.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα με ελάχιστο νερό ιδρώνετε τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι και χαμηλώνετε τη φωτιά.
  • Προσθέτετε τα ρεβίθια μαζί με τον ζωμό λαχανικών και τη δάφνη. Σιγοβράζετε τη ρεβιθάδα μέχρι να αρχίσουν να δένουν τα υλικά και προς το τέλος προσθέτετε το κριθαράκι.Συμπληρώνετε με νερό αν χρειαστεί. Λίγο πριν σηκώσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε και τον χυμό λεμονιού.
  • Τελειώνετε με δεντρολίβανο και θυμάρι.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή