ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ : ( για 2 μερίδες )

  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 3 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ρεβύθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο
  • ½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1/8 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες. Την επόμενη μέρα τα βγάζετε από το νερό και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε μπόλικο νερό μέχρι να τα καλύψει καλά και αφήνετε να βράσουν. Όσο βράζουν ξαφρίζετε με μία τρυπητή κουτάλα και σουρώνετε.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα με ελάχιστο νερό ιδρώνετε τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι και χαμηλώνετε τη φωτιά.
  • Προσθέτετε τα ρεβίθια μαζί με τον ζωμό λαχανικών και τη δάφνη. Σιγοβράζετε τη ρεβιθάδα μέχρι να αρχίσουν να δένουν τα υλικά και προς το τέλος προσθέτετε το κριθαράκι.Συμπληρώνετε με νερό αν χρειαστεί. Λίγο πριν σηκώσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε και τον χυμό λεμονιού.
  • Τελειώνετε με δεντρολίβανο και θυμάρι.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή