ΥΛΙΚΑ : ( για 2 μερίδες )
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 καρότα σε κυβάκια
- 3 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα ρεβύθια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο
- ½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
- 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1/8 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, φρέσκο
- 1 φλιτζάνι κριθαράκι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες. Την επόμενη μέρα τα βγάζετε από το νερό και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε μπόλικο νερό μέχρι να τα καλύψει καλά και αφήνετε να βράσουν. Όσο βράζουν ξαφρίζετε με μία τρυπητή κουτάλα και σουρώνετε.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα με ελάχιστο νερό ιδρώνετε τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι και χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Προσθέτετε τα ρεβίθια μαζί με τον ζωμό λαχανικών και τη δάφνη. Σιγοβράζετε τη ρεβιθάδα μέχρι να αρχίσουν να δένουν τα υλικά και προς το τέλος προσθέτετε το κριθαράκι.Συμπληρώνετε με νερό αν χρειαστεί. Λίγο πριν σηκώσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε και τον χυμό λεμονιού.
- Τελειώνετε με δεντρολίβανο και θυμάρι.