ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΠΙΛΑΦΙ

ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΠΙΛΑΦΙ

ΥΛΙΚΑ : ( για 3 μερίδες )

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
  • 2 φλιτζάνια φακές μαγειρεμένες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Βάζετε το ρύζι σε ένα μπολ γεμάτο με νερό και το αφήνετε να μουλιάσει για 20 λεπτά.
  • Σε μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
  • Κατόπιν προσθέτετε το νερό, στραγγίζετε το ρύζι και το ρίχνετε στο τηγάνι.
  • Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει την πρώτη βράση.
  • Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτετε τις φακές κι ανακατεύετε. Από τη στιγμή που θα πάρει την πρώτη βράση, αφήνετε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό.
  • Σερβίρετε το φακόρυζο κρύο ή ζεστό. ​

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή