ΥΛΙΚΑ : ( για 3 μερίδες )
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
- 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
- 2 φλιτζάνια φακές μαγειρεμένες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Βάζετε το ρύζι σε ένα μπολ γεμάτο με νερό και το αφήνετε να μουλιάσει για 20 λεπτά.
- Σε μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
- Κατόπιν προσθέτετε το νερό, στραγγίζετε το ρύζι και το ρίχνετε στο τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει την πρώτη βράση.
- Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
- Προσθέτετε τις φακές κι ανακατεύετε. Από τη στιγμή που θα πάρει την πρώτη βράση, αφήνετε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό.
- Σερβίρετε το φακόρυζο κρύο ή ζεστό.