Μπάρες βρώμης με καρύδα και κακάο

μπάρες βρώμης

ΥΛΙΚΑ ( για 12 τμχ ) :

  • 150 γρ. αποξηραμένη καρύδα τριμμένη χωρίς ζάχαρη
  • 200 ml νερό ή γάλα καρύδας ( κονσέρβα και όχι ψυγείου )
  • 50 γρ. κακάο
  • 150 γρ. πετιμέζι ή μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 180 γρ. αλεύρι βρώμης ( νιφάδες περασμένες στο μπλέντερ )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Βάζετε σε μπλέντερ το νερό με τα 70 από τα 150 γρ. καρύδα και χτυπάτε μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα.
  • Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  • Το μείγμα θα είναι σχετικά σφικτό και θα κολλάει λίγο στα χέρια. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αν θέλετε πετιμέζι.
  • Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψάκι, τοποθετείτε μέσα το μείγμα και απλώνετε καλά με ένα κουτάλι.
  • Αφήνετε στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες και απολαμβάνετε.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή