Πένες Αλφρέντο με κουνουπίδι

Πένες Αλφρέντο με κουνουπίδι

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 μέτριο κουνουπίδι 700-800 γραμμάρια
  • 200 ml φυτικό γάλα αμυγδάλου ή αγελαδινό 1,5%
  • 500 γραμμάρια πένες ολικής αλέσεως
  • 1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 3 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
  • 3-4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο η πεκορίνο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κουνουπίδι μας μέχρι να μαλακώσει σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το κοτσάνι του κουνουπιδιού και παίρνουμε τα μπουκετακια του. Τα τοποθετούμε στο multi μαζί με το γάλα (είτε αμυγδάλου αν είστε vegan είτε αγελαδινό 1,5%) μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη παχύρευστη κρέμα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ξανά στο μουλτι μέχρι να τελειοποιηθεί η κρέμα μας.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμα στραγγίζουμε.

Περιχύνουμε την κρέμα πάνω από τα μακαρόνια ώστε να πάει παντού και σερβίρουμε ζεστά.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή