Υλικά για 4 μερίδες
- 1 μέτριο κουνουπίδι 700-800 γραμμάρια
- 200 ml φυτικό γάλα αμυγδάλου ή αγελαδινό 1,5%
- 500 γραμμάρια πένες ολικής αλέσεως
- 1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 3 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
- 3-4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο η πεκορίνο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κουνουπίδι μας μέχρι να μαλακώσει σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το κοτσάνι του κουνουπιδιού και παίρνουμε τα μπουκετακια του. Τα τοποθετούμε στο multi μαζί με το γάλα (είτε αμυγδάλου αν είστε vegan είτε αγελαδινό 1,5%) μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη παχύρευστη κρέμα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ξανά στο μουλτι μέχρι να τελειοποιηθεί η κρέμα μας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμα στραγγίζουμε.
Περιχύνουμε την κρέμα πάνω από τα μακαρόνια ώστε να πάει παντού και σερβίρουμε ζεστά.