Μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη

Μπιφτέκια κοτόπουλου

Τα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη είναι μια πολύ καλή εναλλακτική των κλασικών μοσχαρίσιων μπιφτεκιών και κατά την άποψη μου πολύ πιο νόστιμα και ελαφριά.

Είναι πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του κοτόπουλου σε λιπαρά αλλά και σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Κ κλπ από τα λαχανικά.

Η προσθήκη της βρώμης μόνο τυχαία δεν είναι. Πέρα από τα πλούσια διατροφικά στοιχεία που περιέχει (φυτικές ίνες, βιταμίνες συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο κλπ.) κρατά ικανή ποσότητα υγρασίας και αυξάνει τον όγκο της δίνοντας μας εξαιρετικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Τα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη μπορούν να συνδυαστούν με φρέσκα πολύχρωμα λαχανικά και να αποτελέσουν ένα ελαφρύ γεύμα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε αραβικές πίτες, σάντουιτς κλπ αποτελώντας μια εξαιρετικά νόστιμη και υγιεινή επιλογή για σνακ στο σχολείο, στην δουλειά αλλά και σε μια εκδρομή.

Υλικά για τα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη

  • 500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο (προτιμάτε στήθος)
  • 50 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 1 καρότο τριμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κολοκύθι τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν *

Μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη: Ετοιμασία

Ψιλοκόβετε τα λαχανικά αφού τα έχετε πλύνει σχολαστικά. Τα προσθέτετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, την βρώμη, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά σας.

Πλάθετε το μείγμα σε μπιφτέκια και ψήνετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.

Extra tip

Μπορείτε εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο να πασπαλίσετε λίγη τριμμένη βρώμη στον πάτο του ταψιού πριν τοποθετήσετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη για ψήσιμο ώστε να μην κολλήσουν.  

Καταναλώνονται φρεσκοψημένα ή να διατηρούνται στην ψύξη για 2 ημέρες. Αν καταψυχθούν, θα αντέξουν στην κατάψυξη έως 3 μήνες.

Θα πρέπει πάντα ο κιμάς να κόβεται μπροστά σας για να είστε σίγουροι για το κομμάτι κρέατος που θα χρησιμοποιηθεί.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

χούμους από ρεβύθια

Χούμους από ρεβύθια

Το χούμους από ρεβύθια είναι ένα δημοφιλές πιάτο στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. Αποτελείται συνήθως από πουρέ από ρεβύθια, σκόρδο, λεμόνι και ταχίνι και σερβίρεται σε συνδυασμό με διάφορα τρόφιμα όπως ψωμί πίτα, λαχανικά και κρέας. Τα ρεβύθια που χρησιμοποιούνται για το χούμους είναι όσπρια πλούσια σε πρωτεΐνες και πολύτιμες φυτικές ίνες.

μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών

Τα μπιφτέκια λαχανικών είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα στοιχεία στην Ελληνική κουζίνα. Πολλοί τα αγαπάνε ιδιαίτερα την περίοδο της νηστείας, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση και συνταγή. Είναι γρήγορα και εύκολα να φτιαχτούν και προσφέρουν μια ποικιλία από γεύσεις. Μπορούν να παρασκευάζονται με διάφορα λαχανικά όπως πράσο, πιπεριές, κολοκυθάκια

διαλειμματική νηστεία

Διαλειμματική νηστεία, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διαλειμματική νηστεία είναι ένα νέο σχετικά μοτίβο διατροφής το οποίο έχει κερδίσει ιδιαίτερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Όταν μιλάμε για την διαλειματική νηστεία εννοούμε την αποχή ή τον περιορισμό κατανάλωσης ποτών και τροφών, για κάποιες ώρες ή ημέρες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι της καθένας με διαφορά χαρακτηριστικά. Είδη της διαλλειματικης νηστείας Διαλειμματική νηστεία 16.8 Ο

σπιτικό παγωτό μπανάνα

Σπιτικό παγωτό μπανάνα

Το σπιτικό παγωτό μπανάνα έχει φανατικούς φίλους που παραδέχονται πως το καταναλώνουν χειμώνα-καλοκαίρι ανεξαρτήτως θερμοκρασίας! Τα παιδιά τρελαίνονται γι’αυτό και μετρούν τις ημέρες μέχρι την εποχή που θα τους επιτραπεί να το καταναλώσουν. Οπότε για όλο αυτό το κοινό και για όλους τους υπόλοιπους ετοίμασα μια συνταγή, η οποία όχι μόνο είναι θρεπτική και υγιεινή

Scroll to Top