Χούμους από ρεβύθια

χούμους από ρεβύθια

Το χούμους από ρεβύθια είναι ένα δημοφιλές πιάτο στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.

Αποτελείται συνήθως από πουρέ από ρεβύθια, σκόρδο, λεμόνι και ταχίνι και σερβίρεται σε συνδυασμό με διάφορα τρόφιμα όπως ψωμί πίτα, λαχανικά και κρέας.

Τα ρεβύθια που χρησιμοποιούνται για το χούμους είναι όσπρια πλούσια σε πρωτεΐνες και πολύτιμες φυτικές ίνες. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της υγείας του καρδιαγγειακού και του πεπτικού συστήματος.

Το σκόρδο που προστίθεται στο χούμους από ρεβύθια της συνταγής μας έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών ασθενειών. Το λεμόνι με την σειρά του περιέχει βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τέλος, το γνωστό σε όλους μας ελαιόλαδο είναι η βάση της μεσογειακής κουζίνας με τα αναρίθμητα οφέλη του που ήδη γνωρίζουμε. Δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα υγρός χρυσός, μιας και μας προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας λιπαρά, ενισχύει την λειτουργία της καρδιάς αλλά και του εντερικού συστήματος.

Υλικά για το χούμους από ρεβύθια

  • 250 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα
  • 70 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 60 γραμμάρια ταχίνι
  • Χυμό από 1 ½ λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Σουμάκ (προαιρετικά)

Πώς να φτιάξετε το χούμους από ρεβύθια

Μουλιάζετε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη ημέρα τα βράζετε σε αλατισμένο νερό.

Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μούλτι και αλέθετε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή κρέμα. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και λεμόνι ανάλογα τις προτιμήσεις. Εάν το μείγμα βγει πολύ πηχτό για τις προτιμήσεις σας, το αραιώνετε με λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ρεβύθια.

Exrta tip

Σας άρεσε η συνταγή για χούμους από ρεβύθια; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Τα ενδιάμεσα γεύματα έχουν μεγάλη σημασία στην καθημερινή μας διατροφή. Η πολύωρη ασιτία προκαλεί υπογλυκαιμία και όποτε γίνεται αυτό, έχουμε συνήθως την τάση να καταναλώνουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα τροφής στο επόμενο μας γεύμα όποτε και να είναι αυτό. Είτε

μπιφτέκια μπρόκολου

Μπιφτέκια μπρόκολου

Τα μπιφτέκια μπρόκολου είναι μια νόστιμη και έξυπνη επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Πρόκειται για μια πρόταση που περιέχει πολλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και παράλληλα μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα και γρήγορα. Τα μπιφτέκια μπρόκολου μπορούν αντίστοιχα να γίνουν με κουνουπίδι μειώνοντας την ποσότητα του αλευριού σε 1-2 κουταλιές της

σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα

Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα

Η σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα είναι μια εξαιρετική χειμωνιάτικη πρόταση που θα σας ζεστάνει και θα σας θρέψει ταυτόχρονα. Οι σούπες βελουτέ είναι όνομα και πράγμα! Μας προσφέρουν μια βελούδινη και απαλή υφή και αυτός είναι και ο λόγος που η δημοφιλία τους είναι μεγάλη παντού. Είναι εύκολες στην ετοιμασία και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι

σουτζουκάκια φακής

Σουτζουκάκια φακής με σάλτσα ντομάτας

Τα σουτζουκάκια φακής είναι μια εξαιρετική εναλλακτική και θρεπτική συνταγή για τα κλασικά σουτζουκάκια που όλοι γνωρίζουμε. Γευστικά, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα σουτζουκάκια από κιμά. Ταυτόχρονα, μας προσφέρουν μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες που απελευθερώνουν ενέργεια σταδιακά καθώς και βιταμίνες και μέταλλα. Τέλος, όσοι θέλουν να νηστέψουν

Scroll to Top