Χούμους από ρεβύθια

χούμους από ρεβύθια

Το χούμους από ρεβύθια είναι ένα δημοφιλές πιάτο στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.

Αποτελείται συνήθως από πουρέ από ρεβύθια, σκόρδο, λεμόνι και ταχίνι και σερβίρεται σε συνδυασμό με διάφορα τρόφιμα όπως ψωμί πίτα, λαχανικά και κρέας.

Τα ρεβύθια που χρησιμοποιούνται για το χούμους είναι όσπρια πλούσια σε πρωτεΐνες και πολύτιμες φυτικές ίνες. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της υγείας του καρδιαγγειακού και του πεπτικού συστήματος.

Το σκόρδο που προστίθεται στο χούμους από ρεβύθια της συνταγής μας έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών ασθενειών. Το λεμόνι με την σειρά του περιέχει βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τέλος, το γνωστό σε όλους μας ελαιόλαδο είναι η βάση της μεσογειακής κουζίνας με τα αναρίθμητα οφέλη του που ήδη γνωρίζουμε. Δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα υγρός χρυσός, μιας και μας προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας λιπαρά, ενισχύει την λειτουργία της καρδιάς αλλά και του εντερικού συστήματος.

Υλικά για το χούμους από ρεβύθια

  • 250 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα
  • 70 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 60 γραμμάρια ταχίνι
  • Χυμό από 1 ½ λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Σουμάκ (προαιρετικά)

Πώς να φτιάξετε το χούμους από ρεβύθια

Μουλιάζετε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη ημέρα τα βράζετε σε αλατισμένο νερό.

Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μούλτι και αλέθετε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή κρέμα. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και λεμόνι ανάλογα τις προτιμήσεις. Εάν το μείγμα βγει πολύ πηχτό για τις προτιμήσεις σας, το αραιώνετε με λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ρεβύθια.

Exrta tip

Σας άρεσε η συνταγή για χούμους από ρεβύθια; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

σπιτική μερέντα

Σπιτική μερέντα χωρίς ζάχαρη

Υλικά που θα χρειαστείτε για την σπιτική μερέντα Εκτέλεση Καβουρδίζω τα φουντούκια για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς Χτυπάω στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν Μουλιάζω τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 10 λεπτά , ξεφλουδίζω και χτυπάω μαζί με τα φουντούκια και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πάρω μια λεία κρέμα σοκολατένια

σπιτικά παγωτίνια

Σπιτικά παγωτίνια σάντουιτς

Τα σπιτικά παγωτίνια είναι ένα έξυπνο και δροσιστικό γλύκισμα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι το καλοκαίρι. Ποιός λέει όχι σε παγωτίνια ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού; Οι κλασικές συνταγές και τα παγωτίνια του εμπορίου περιέχουν αρκετή ζάχαρη και διάφορα άλλα συντηρητικά. Εμείς ετοιμάσαμε και σας προτείνουμε την ακόλουθη συνταγή που βασίζει την γλυκιά

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Η μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την παραδοσιακή μαρμελάδα που όλοι γνωρίζουμε. Οι λατρεμένες σε όλους μας μαρμελάδες, σίγουρα μας φέρνουν εικόνες από τα παιδικά μας χρόνια όπου με ανυπομονησία περιμέναμε να μας ετοιμάσει η γιαγιά τις φέτες μας. Η γεύση ήταν φανταστική, αλλά η μαρμελάδα περιείχε πολύ ζάχαρη. Όλοι

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Το Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι είναι το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κέικ που μπορείς να βρεις. Θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να φάνε τα παιδιά παντζάρια. Η ετοιμασία του δεν είναι δύσκολη και η γεύση του θα σας αποζημιώσει στο έπακρο. Παντζάρι το ευεργετικό Τα παντζάρια αναφέρονται

Scroll to Top