Σπιτικά σοκολατένια δημητριακά τύπου Coco Pops

Σπιτικά δημητριακά coco pops

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 100gr αλεύρι βρώμης
  • · 100γρ. μέλι
  • 90γρ.ταχίνι ή φουντουκοβούτυρο
  • 25γρ. κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αφού είναι έτοιμη η ζύμη πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (βγαίνουν περίπου 200 τεμάχια).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 12-14 λεπτά,κατά προτίμηση σε αντικολλητικό χαρτί

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αποθηκεύουμε σε γυάλινο κατά προτίμηση βάζο στο ψυγείο.

Extra tip

Eάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με 200 γρaμμάρια χουρμάδες ή σταφίδες, τα οποία έχουμε προηγουμένως μουλίασει για 10 λεπτά σε καυτό νερό και μετά έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή