Φακόρυζο με τόνο και κάπαρη

Το φακόρυζο με τόνο είναι ένα θρεπτικότατο πιάτο που συνδυάζει την γεμάτη γεύση με τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Το ρύζι προτίστως είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων που μας παρέχουν ενέργεια μέσω της γλυκόζης. Επίσης, περιέχει πληθώρα βιταμινών και μετάλλων όπως βιταμίνες B, μαγνήσιο, σελήνιο και μαγγάνιο αλλά και φυτικές ίνες που βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού μας συστήματος και μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι.

Οι φακές από την άλλη είναι μια τροφή υψηλής βιολογικής αξίας που βρίσκουμε σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος και έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Όσο για τον τόνο, τα λόγια είναι περιττά. Σαν θαλασσινό, μας παρέχει τον πολύτιμο φώσφορο και ω3 λιπαρά οξέα που προστατεύουν την καρδιά μας από διάφορα νοσήματα.

Υλικα για 6 μερίδες φακόρυζο με τόνο

  • 3 κονσέρβες τόνου σε νερό (110 γραμμάρια η μία)
  • 400 γραμμάρια βρασμένες φακές
  • 400 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι βρασμένο
  • 5 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 5 κουταλιές της σούπας ελιές σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαιντανό
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ξύσμα απο 2 λεμόνια ή λάιμ βιολογικά και ακέρωτα
  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 5 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικο

Πώς να φτιάξετε το φακόρυζο με τόνο

Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό του και τον σπάμε μέσα σε ένα μπολ.

Χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε στο μπολ με τον τόνο το ελαιόλαδο με το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Γαρνίρουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικο και λίγο δυόσμο.

Δείτε όλες τις συνταγές μας

Σας άρεσε η συνταγή για φακόρυζο με τόνο;

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή