Γκρανόλα με γεύση μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ :

  • 500 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. μέλι ή πετιμέζι ή σιρόπι αγαύης
  • 400 γρ. τριμμένο μήλο χωρίς φλούδα
  • 14 γρ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 120 γρ καρύδια κοπανισμένα
  • 80γρ. σταφίδες
  • 1/2 κ.γ φυσική βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε ένα ταψί βάζετε μια λαδόκολλα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα.
  • Τοποθετείτε όλα τα υλικά, εκτός από το μήλο, σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε.
  • Τρίβετε τα μήλα από την λεπτή μεριά του τρίφτη και τα ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  • Προσθέτετε τα τριμμένα μήλα στο μείγμα και ανακατεύετε καλά.
  • Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 45 – 50 λεπτά. Στα 25 λεπτά ανακατεύετε ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνετε μετά από 5 – 8 λεπτά.
  • Αφήνετε να κρυώσει και διατηρείστε σε ένα γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή