Κέικ πρωτεΐνης με βρώμη & λιναρόσπορο

Κέικ πρωτεΐνης

Το κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο είναι ένα πολύ γευστικό και ταυτόχρονα υπερπλήρες σνακ.

Θα το αγαπήσουν όσοι αθλούνται και θέλουν και να απολαύσουν το γλυκό τους προσλαμβάνοντας παράλληλα επαρκή πρωτεΐνη, αλλά και για όσοι θέλουν να δοκιμάσουν μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού κέικ χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

Τα καρύδια που περιέχει το κέικ προσφέρουν ω3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία και την ελαστικότητα των αγγείων. Επίσης, μειώνουν την LDL χοληστερόλη και ταυτόχρονα είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Σε συνδυασμό με τα ασπράδια, τα αυγά και τον λιναρόσπορο, το Κέικ πρωτεΐνης αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και προκαλεί κορεσμό για αρκετή ώρα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για το Κέικ πρωτεΐνης

  • 6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους
  • 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 100 γραμμάρια χοντροτριμμένα καρύδια (ή όποιον άλλο ξηρό καρπό επιθυμείτε)
  • 3 ώριμα φρούτα (π.χ. μήλα και μπανάνες)
  • 1 βανίλια
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι για γαρνίρισμα από πάνω

Πώς να φτιάξετε το Κέικ πρωτεΐνης

Αναμειγνύετε τα αλεσμένα καρύδια με το λιναρόσπορο και τη βρώμη και πολτοποιείτε σε ένα μπλέντερ τα φρούτα.

Στην συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια, τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και αναμειγνύετε όλα τα υλικά προσθέτοντας στο τέλος και το μπέικιν πάουντερ.

Βάζετε το μείγμα του Κέικ πρωτεΐνης που έχετε ετοιμάσει σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.

Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Αφού το βγάλετε το Κέικ πρωτεΐνης από τον φούρνο και προτού κρυώσει, το περιχύνετε με το μέλι.

Extra Tip

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά άγλυκο. Αν το θέλετε πιο γλυκό, διαλέξτε ή πολύ ώριμες μπανάνες ή βάλτε 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη στο μείγμα.

Μια πρόταση ακόμη είναι να προσθέσετε ¼ κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο για το άρωμα, αλλά και 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο για πιο γλυκιά γεύση.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Η σπιτική πραλίνα φουντουκιού είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα που οποιοσδήποτε μπορεί να ετοιμάσει με ευκολία στο σπίτι. Τα φουντούκια είναι ένας ιδιαίτερα ωφέλιμος καρπός που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου. Έχουν Ασιατική προέλευση αλλά πλέον καλλιεργούνται σε πολλές ηπείρους. Μάλιστα, προσφέρουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και μάλιστα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και

γιαούρτι αμυγδάλου

Γιαούρτι αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Το γιαούρτι αμυγδάλου αποτελεί μια περισσότερο υγιεινή και εναλλακτική πρόταση του κλασικού γιαουρτιού που προσφέρει περισσότερη νοστιμιά. Είναι μια πρόταση που έχει μηδενική περιεκτικότητα σε λακτόζη την ίδια στιγμή που μας παρέχει ω3 λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Επιπρόσθετα, το γιαούρτι αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιλέγουν να κάνουν χορτοφαγική ή

vegan τούρτα σοκολάτα

Vegan τούρτα σοκολάτα

Συνταγή για vegan τούρτα σοκολάτα με ξηρούς καρπούς που θα αγαπήσουν όλοι ανεξαιρέτως τις διατροφικές τους προτιμήσεις! Οι τούρτες είναι ένας κλασικός και αγαπημένος γλυκός πειρασμός που συνοδεύει γιορτές και ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε αποκλείσει τις τροφές ζωικής προέλευσης από την διατροφή μας; Η ακόλουθη συνταγή για vegan τούρτα

σπανάκι με κοτόπουλο

Σπανάκι με κοτόπουλο

Πεντανόστιμο σπανάκι με κοτόπουλο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και θα σας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το σπανάκι είναι ένα πολύτιμο πράσινο λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει σίδηρο (ποιός δεν θυμάται τον θρυλικό Ποπάυ που έτρωγε σπανάκι για να γινει δυνατός;), βιταμίνη C που ενισχύει το

Scroll to Top