Το κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο είναι ένα πολύ γευστικό και ταυτόχρονα υπερπλήρες σνακ.
Θα το αγαπήσουν όσοι αθλούνται και θέλουν και να απολαύσουν το γλυκό τους προσλαμβάνοντας παράλληλα επαρκή πρωτεΐνη, αλλά και για όσοι θέλουν να δοκιμάσουν μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού κέικ χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.
Τα καρύδια που περιέχει το κέικ προσφέρουν ω3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία και την ελαστικότητα των αγγείων. Επίσης, μειώνουν την LDL χοληστερόλη και ταυτόχρονα είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Σε συνδυασμό με τα ασπράδια, τα αυγά και τον λιναρόσπορο, το Κέικ πρωτεΐνης αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και προκαλεί κορεσμό για αρκετή ώρα.
Υλικά που θα χρειαστείτε για το Κέικ πρωτεΐνης
- 6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους
- 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
- 3 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
- 100 γραμμάρια χοντροτριμμένα καρύδια (ή όποιον άλλο ξηρό καρπό επιθυμείτε)
- 3 ώριμα φρούτα (π.χ. μήλα και μπανάνες)
- 1 βανίλια
- ½ κουταλιά του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι για γαρνίρισμα από πάνω
Πώς να φτιάξετε το Κέικ πρωτεΐνης
Αναμειγνύετε τα αλεσμένα καρύδια με το λιναρόσπορο και τη βρώμη και πολτοποιείτε σε ένα μπλέντερ τα φρούτα.
Στην συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια, τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και αναμειγνύετε όλα τα υλικά προσθέτοντας στο τέλος και το μπέικιν πάουντερ.
Βάζετε το μείγμα του Κέικ πρωτεΐνης που έχετε ετοιμάσει σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Αφού το βγάλετε το Κέικ πρωτεΐνης από τον φούρνο και προτού κρυώσει, το περιχύνετε με το μέλι.
Extra Tip
Το αποτέλεσμα είναι αρκετά άγλυκο. Αν το θέλετε πιο γλυκό, διαλέξτε ή πολύ ώριμες μπανάνες ή βάλτε 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη στο μείγμα.
Μια πρόταση ακόμη είναι να προσθέσετε ¼ κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο για το άρωμα, αλλά και 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο για πιο γλυκιά γεύση.