Κρέμα με χαρουπάλευρο και κινόα

Κρέμα με χαρουπάλευρο και κινόα

Η κρέμα με χαρουπάλευρο και κινόα είναι ένα σούπερ πρωτεϊνικό πρωινό για όσους θέλουν να ξεκινήσουν την ημέρα τους δυναμικά.

Είναι μια κρέμα πλήρης σε ω3 και ω6 λιπαρα οξέα, άκρως χορταστική και πλούσια σε φυτικές ίνες!

Υλικά που θα χρειαστείτε για την κρεμα με χαρουπάλευρο και κινόα

  • 200ml φυτικό γάλα ή ό,τι γάλα θέλετε
  • 3 κουταλιές της σούπας νιφάδες κινόα
  • Κανέλλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο καρπών πχ αμυγδάλου ή φιστικοβούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους chia
  • 1 κουταλιά του γλυκού χαρουπάλευρο
  • 1 σπασμένο λιναρόσπορο
  • 1/2 μπανάνα σε ροδέλες η ό,τι άλλο φρούτο θέλετε

Πώς να φτιάξετε την κρέμα με χαρουπάλευρο και κινόα

Βράζουμε το γάλα με τις νιφάδες κινόα μέχρι να χυλώσει ανακατεύοντας πολύ συχνά για να μην κολλήσει.

Σερβίρουμε σε μπολάκι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Γαρνίρουμε με την μπανάνα ή όποιο άλλο φρούτο θέλουμε και απολαμβάνουμε!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή