Σπιτική σοκολάτα

Η σπιτική σοκολάτα ίσως είναι το πιο αγαπημένο γλυκό όλων μας και ένα εξαιρετικά αγχολυτικό τρόφιμο.

Έχει πρωταγωνιστήσει στις παιδικές αναμνήσεις μας μηδενός εξαιρουμένου αλλά και σε πασίγνωστες κινηματογραφικές ιστορίες και όχι μόνο. Περιέχει συστατικά που μας αυξάνουν τις ενδορφίνες και την έκκριση σεροτονίνης, ουσίες που έχουν άμεση σχέση με την αίσθηση ευτυχίας.

Επιπλέον, είναι πηγή αντιοξειδωτικών που μας προστατεύουν από την οξείδωση που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να εμφανιστούν παθήσεις όπως η καρδιαγγειακή νόσος. Τέλος, η σπιτική σοκολάτα μας προσφέρει φυτικές ίνες και μαγνήσιο που βελτιώνουν την πέψη.

Από την άλλη βέβαια, έχει αρκετή ζάχαρη και λίπος, συνεπώς η κατανάλωση της πρέπει να είναι λελογισμένη και χωρίς υπερβολές.

Υλικά που θα χρειαστείτε για την σπιτική σοκολάτα

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα( 65% κακάο)
  • 140 γραμμάρια μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια (προτιμήστε 1 κλαράκι φυσικής βανίλιας Μαδαγασκάρης)
  • 120 γραμμάρια λάδι καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
  • Κανέλλα
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι μικρό

Πώς να φτιάξετε την σπιτική σοκολάτα

Λιώνουμε την σοκολατα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το λάδι καρύδας σε υγρή μορφή (εάν έχει στερεοποιηθεί το λιώνετε σε μπεν μαρί) και ανακατεύουμε με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μέλι εάν το θέλουμε πιο γλυκό.

Στρώνουμε την σοκολάτα σε μια λαδόκολλα και με τον πλάστη την στρώνουμε και κόβουμε με κουπάτ διάφορα σχήματα (εάν θέλουμε να κάνουμε σοκολατάκια). Διατηρούμε στο ψυγείο.

Exrta tip

Εάν η σοκολάτα κολλάει όταν κόβουμε τα σχήματά μας για να κάνουμε τα σοκολατάκια μας την ισιώνουμε με τον πλάστη και την τοποθετούμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να την δουλεύουμε.

Σας άρεσε η συνταγή για την σπιτική σοκολάτα; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή